Γιώργος Καμίνης: «Έκθετη η Κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής σχετικά με έλλειψη αστυνομικών για ελέγχους»

Δήλωση Γιώργου Καμίνη, Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής:

Τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί με κινήσεις πανικού να δώσει την εντύπωση πως ελέγχει την πανδημία που καλπάζει, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αποτελεί κόλαφο, καθώς γίνεται σαφές πως οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για «10.000 αστυνομικούς στους δρόμους για ελέγχους» δεν ευσταθούν.  Ακόμη και σήμερα, που είναι απόλυτη ανάγκη να κατανέμονται ορθολογικά οι αστυνομικές δυνάμεις ώστε να ανταποκρίνονται στον διττό τους ρόλο (καταπολέμηση του εγκλήματος και τήρηση των μέτρων), φαίνεται πως υπάρχουν αστυνομικοί που είτε αναγκάζονται να συνοδεύουν επισήμους σε γεύματα  ή να φυλάσσουν  σταθερούς στόχους μικρής σημασίας. 

Κανείς όμως αστυνομικός δεν περισσεύει σήμερα. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να διασφαλίσει πως, σε αυτή την απαιτητική για την Ελληνική Αστυνομία περίοδο, οι αστυνομικοί θα απασχολούνται με τον πλέον ορθολογικό και ουσιαστικό τρόπο, με εργασιακή αξιοπρέπεια και ολοκληρωμένο σχέδιο. 

Υπενθυμίζουμε πως το Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της αδιαφάνειας που επικρατεί στη φύλαξη ευπαθών στόχων και έχει ζητήσει, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τους ακριβείς αριθμούς αστυνομικών που απασχολούνται σε τέτοια καθήκοντα. Το Υπουργείο σταθερά απαντάει σε αυτές τις ερωτήσεις με αδικαιολόγητη μυστικοπάθεια. 

Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε βεβαίως εξαγγείλει, στην Ολομέλεια της Βουλής τον περασμένο Απρίλιο, τη σύσταση Ειδικού Σώματος της Αστυνομίας με αντικείμενο τη φύλαξη ευπαθών στόχων. Δυστυχώς έκτοτε δεν υπήρξε κάποια νεότερη πρωτοβουλία. Μέχρι, φανταζόμαστε, να υπάρξει κάποιο νέο «σκάνδαλο Φουρθιώτη» και να αποφασίσει η κυβέρνηση να επανέλθει, κατά την πάγια τακτική της να ασχολείται μόνο με την επικαιρότητα. 


Πηγή

Leave a Reply