Στήριξη των εργαζομένων και προσλήψεις προσωπικού από την τοπική κοινωνία στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Κλιμάκιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Βουλευτή Χαλκιδικής Πάνα Απόστολο, τον Υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα  Περιβάλλοντος κ. Αρβανιτίδη Γιώργο, τον κ. Μουλκιώτη Γεώργιο Υπεύθυνου για Εργασιακά θέματα και τον κ. Σκανδαλίδη Κωνσταντίνο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποίησε συνάντηση στη Βουλή με εκπροσώπους του  Επαγγελματικού Σωματείου Υπογειτών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, του Εργατοϋπαλληλικού Σωματείου «Αγία Βαρβάρα», καθώς και του Σωματείου Ολυμπιάδας «Στοά 59».

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των Σωματείων για τα ζητήματα, που έχουν προκύψει την τελευταία περίοδο με τους εργαζομένους. Συγκεκριμένα, κατήγγειλαν την εταιρεία, ότι προχωρά σε απολύσεις, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει αναγκαιότητα πρόσληψης στα Μεταλλεία Χαλκιδικής επιπλέον προσωπικού σε όλα τα επίπεδα των θέσεων εργασίας, με βασικό κριτήριο όμως την εντοπιότητα η οποία και θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για τη διασφάλιση της συνοχής της κοινωνίας.

Το κλιμάκιο της Κοινοβουλευτικής του Κινήματος Αλλαγής ομόφωνα διαβεβαίωσε, ότι κατανοεί απόλυτα τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τις απολύσεις των συναδέλφων τους, ενώ διασφαλίστηκε από πλευρά τους ότι θα προβούν συλλογικά σε νέες ενέργειες με σκοπό τη διασφάλιση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό των εργαζομένων των Μεταλλείων Χαλκιδικής, στηρίζει τον αγώνα των ίδιων και των οικογενειών τους και απαιτεί άμεση τήρηση των συμφωνηθέντων όρων της Νέας Σύμβασης με άμεσες προσλήψεις και με κύριο κριτήριο την εντοπιότητα, για εργασία με αξιοπρεπείς όρους και καταγγέλλει κάθε μορφή παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.


Πηγή

Leave a Reply