«Πότε θα πάρει ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά και έγκαιρα μέτρα για την πανδημία και τη στήριξη της οικονομίας;» – Κίνημα Αλλαγής

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής:

Δυστυχώς, ο κορονοϊός αποδείχθηκε πιο ανθεκτικός, από ό,τι πίστευε ο κ. Μητσοτάκης, που έσπευσε πολλές φορές έως τώρα, να κηρύξει πρόωρα «λήξη συναγερμού».

Για μια ακόμη φορά, ωστόσο, η πανδημία είναι εδώ και μάλιστα πιο απειλητική από ποτέ, με τον αριθμό των εισαγωγών και των διασωληνωμένων να αυξάνεται ανησυχητικά μέρα με τη μέρα και τις ΜΕΘ να «στενάζουν», οδηγώντας σε αναστολή ακόμη και προγραμματισμένων  χειρουργείων άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του άργησαν χαρακτηριστικά για μία ακόμη φορά.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται τώρα, έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και καιρό, αφού η επιστημονική κοινότητα είχε εγκαίρως «κρούσει τον κώδωνα» του κινδύνου της νέας πανδημικής έξαρσης.

Ωστόσο κατά τα φαινόμενα, δεν φαίνεται να συμβουλεύει η Επιτροπή των Επιστημόνων την κυβέρνηση, αλλά μάλλον το αντίθετο…

Έτσι, δεν είναι τυχαίο πως τα αντιφατικά μέτρα δίνουν και παίρνουν, προκαλώντας συχνά την απορία, αν όχι τον θυμό πολιτών και επιχειρηματιών, ενισχύοντας την κούραση και την απελπισία που ήδη νιώθουν.

Παράλληλα, μπορεί η κυβέρνηση να «εξορκίζει» σε όλους τους τόνους την επιβολή ενός νέου lockdown, αλλά τα «ξόρκια» της δεν πείθουν κανέναν…

Ακόμη και χωρίς lockdown επί του παρόντος, όμως, πολλές επιχειρήσεις εστίασης και λιανεμπορίου στενάζουν από τα ήδη ισχύοντα μέτρα, αφού η κυβερνητική  «γαλαντομία» φαίνεται να έχει εξαντληθεί αυτήν τη φορά.

Η οικονομία παραπαίει, μη μπορώντας να ανταποκριθεί στο εκρηκτικό μίγμα περιορισμών, ανατιμήσεων, έλλειψης ρευστότητας και αυξημένων φορολογικών  υποχρεώσεων.

Το Νοέμβριο του 2021 τα αποτελέσματα της κυβερνητικής ατολμίας είναι ήδη ορατά σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο.

Και θα εξακολουθήσουν να χειροτερεύουν, όσο ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του επιμένουν να διαχειρίζονται την ζοφερή υγειονομική και οικονομική πραγματικότητα, αποκλειστικά με όρους επικοινωνίας και ελαχιστοποίησης του πολιτικού κόστους.


Πηγή

Leave a Reply