Συνάντηση Παπανδρέου -Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη: Να δράσουμε για ειρηνική συνύπαρξη

Στη Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, προσκεκλημένος του Τούρκου συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί για να παραστεί στην μεγάλη εκδήλωση στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στην προσφώνηση του κ. Ιμάμογλου ο οποίος είπε πως έχουν κοινή σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, τόνισε ότι «πρέπει να δράσουμε για την προώθηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης και σχέσεων καλής γειτονίας». Πρόσθεσε ότι «πρέπει συνεργαστούμε σε διαφορετικά επίπεδα για την αντιμετώπιση αυτών των σημαντικών ζητημάτων, όπως οι πανδημίες, η κλιματική αλλαγή, η αύξηση των τιμών της ενέργειας, η μετανάστευση», υπογραμμίζοντας το σημαντικό ρόλο των μητροπολιτικών πόλεων σε αυτές τις προσπάθειες.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέληξε ότι πολιτικοί, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματική κοινότητα, καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ακαδημαϊκός κόσμος και μέλη της κοινωνίας των πολιτών «μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές για μια αλλαγή παραδείγματος που θα ωφελήσει την περιοχή μας, τις χώρες μας, τους λαούς μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply