Συλλυπητήρια ξένων αξιωματούχων για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Την οδύνη του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τονίζοντας την ανιδιοτελή φιλία που τους συνέδεε.

«Ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος θα λείψει από όλους μας. Στην οικογένεια της εύχομαι κουράγιο και δύναμη.  Ας είναι αιωνία η μνήμη της», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Αναστασιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τονίζει στο συλληπητήριο μήνυμά του ότι η Φώφη Γεννηματά υπήρξε πάντα γενναία υπηρετώντας με αφοσίωση τη δημοκρατία και την εθνική συνεννόηση.

«Συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα σε όλες τις μάχες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους της και το ΚΙΝΑΛ», σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι, εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό της Φώφης Γεννηματά και τονίζει ότι πριν από λίγους μόλις μήνες συναντήθηκαν για θέματα που αφορούν την πανδημία.

«Μια μαχητική αγωνίστρια της αλληλεγγύης, η απουσία της θα γίνει αισθητή και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας», αναφέρει ο Σασόλι.

Τη θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε και ο Πιερ Μοσκοβισί, Γάλλος πολιτικός και Επιτρόπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο μήνυμά του επισημαίνει την ενεργητικότητα και την αυτοπεποίθηση της Φώφης Γεννηματά.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply