«Ο κόσμος της παράταξης είναι εγγυητής της ενότητας» – Κίνημα Αλλαγής

Στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη, μίλησε το πρωί της Πέμπτης 21/10, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος.

• Μετά από πάρα πολύ καιρό το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ τραβάνε πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητα. Έχουμε τις προϋποθέσεις να πάμε σε ένα πραγματικό “ραντεβού με την Ιστορία” στις 5 Δεκέμβρη, όπως ήταν και το σύνθημα του ‘81. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε ποιες πλατφόρμες θα συγκρουστούν, ποιες προτάσεις για το μέλλον αλλά και ποιες στρατηγικές για το κόμμα πριν και κατά τη διάρκεια της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ δύσκολες επιλογές τον επόμενο ένα- ενάμιση χρόνο και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και παρόντες.

• Η “προοπτική εξουσίας” για το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ως προσάρτημα κάποιου μεγαλύτερου κόμματος αλλά να γίνει το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να ανεβάσει τα ποσοστά του, να αποτελέσει ένα “αποκούμπι” των προοδευτικών πολιτικών και φυσικά να μαγνητίσει προοδευτικούς πολίτες και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ. Αυτό θα είναι το μεγάλο στρατηγικό ζητούμενο: Αν θα μεγαλώσουμε και θα διεκδικήσουμε ρόλο πρωταγωνιστή, ή αν θα γίνουμε ένα προσάρτημα, ένας κυβερνητικός εταίρος με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ. 

• Είναι σημαντικό ότι έχει ανοίξει ένας “διάδρομος απογείωσης” του κόμματος, ώστε να έρθουν πολλοί πολίτες στις κάλπες, να μας δώσουν τη δύναμη να κάνουμε μία γενναία επανεκκίνηση. Το κόμμα μας διεκδικεί να ξαναχτίσει τους δεσμούς του με την κοινωνία. Αυτό θα το πετύχει κάνοντας μία μαζική κι ανοιχτή διαδικασία και με πολλούς υποψηφίους, οι οποίοι όλοι “φέρνουν” κάτι. Είναι θετικός ο πλουραλισμός γιατί όλοι έχουν να κομίσουν κάτι. Αν έρθουν πολλοί πολίτες και μας στηρίξουν σε αυτήν την επανεκκίνηση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η δέσμευση των υποψηφίων την επόμενη μέρα να κάτσουν και να εργαστούν όλοι μαζί συλλογικά. 

• Η σοσιαλδημοκρατία δεν είναι “κέντρο”. Είναι άλλο να είσαι στο κέντρο των κοινωνικών διεκδικήσεων και άλλο στο πολιτικό κέντρο. Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ κεντρώο κόμμα, ήταν κόμμα της Κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας κι αυτός ακριβώς ο ιδεολογικός χαρακτήρας θα μας επιτρέψει να ξαναγίνουμε μεγάλο κόμμα. 


Πηγή

Leave a Reply