Τσίπρας για εμβολιασμούς: Με πειθώ – Ούτε με βούρδουλα, ούτε με φιλοδώρημα

Την έντονη διαφωνία του με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Εκτίμησε ότι το μέτρο θα διχάσει και θα πυροδοτήσει «μεγάλη ένταση» στην κοινωνία.

Επίσης απέρριψε το μέτρο των 150 ευρώ για όσους νέους εμβολιάζονται.

«Ούτε με τον βούρδουλα, ούτε με φιλοδώρημα. Με πειθώ» θα επιτευχθεί η αύξηση των εμβολιασμών, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η αντιπολίτευση συνολικά έχει τηρήσει μια πολύ υπεύθυνη στάση στο θέμα της πανδημίας. Χαρακτήρισε επιβεβλημένη την κριτική στον πρωθυπουργό για τον «διχαστικό» του λόγο καθώς, όπως είπε, ενώ ο ίδιος «αγνοεί τα μέτρα», «επιτίθεται διαρκώς» σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και παράλληλα «δεν ενισχύει το ΕΣΥ», αλλά «μονάχα δείχνει το δάχτυλο στους πολίτες».

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη εμπιστοσύνης στους επιστήμονες, αφού, όπως υποστήριξε, «έκαψε» την επιτροπή λοιμωξιολόγων, βάζοντας την «μπροστά» για αποφάσεις που λαμβάνονταν σε πολιτικό επίπεδο.

Συνάντηση με Τσιόδρα και Λινού

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σήμερα στις 14:00 συνάντηση με τον επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα και την καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού για την πορεία της πανδημίας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,


Πηγή

Leave a Reply