Σλοβένος πρωθυπουργός: Κατηγορώ σε όσους εξοπλίζουν την Τουρκία- Στο καδρο και Γερμανία

Σαφή θέση κατά του εξοπλισμού της Τουρκίας από τη Γερμανία και άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πήρε προ ολίγου ο Σλοβένος πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ανταποκριτές της Ε.Ε. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη της σλοβενικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Γιάνσα ανέφερε συγκεκριμένα: «Η κατάσταση με την Τουρκία έχει σταθεροποιηθεί, αλλά υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν… Ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ, εξαιτίας της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει τα κράτη-μέλη [της Ε.Ε.] να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Οι μεγάλης κλίμακας αγορές εξοπλισμών εκ μέρους της Τουρκίας από κράτη-μέλη της Ε.Ε. απειλούν να ανατρέψουν την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και να οδηγήσουν στο επόμενο βήμα στο σπιράλ της κλιμάκωσης».

Ο κ. Γιάνσα χαρακτήρισε το θέμα ως ένα από τα «εκκρεμή ζητήματα-κλειδιά» μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Η υποστήριξη για την Ελλάδα και την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την Τουρκία «είναι πιο ισχυρή πλέον…είμαστε πιο ενωμένοι», πρόσθεσε ο Σλοβένος πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε, έκανε μεγάλη προσπάθεια για να εξηγήσει στα υπόλοιπα κράτη-μέλη τον πραγματικό κίνδυνο κλιμάκωσης των εντάσεων.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply