Πύρινα μέτωπα: Σε ολονύχτια επιφυλακή η Πυροσβεστική – Ο ΣΚΑΪ σε Στύρα, Βαρνάβα

Δύσκολη νύχτα για την πυροσβεστική καθώς ισχυρές δυνάμεις θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα σε Αττική και Εύβοια. Καθώς οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί, υπάρχει ανησυχία για αναζωπυρώσεις και οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν για να σβήσουν οποιαδήποτε εστία.

Όπως μετέδωσαν οι ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ από την Εύβοια περί τις 8 το βράδυ η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς στα Στύρα ήταν σαφώς βελτιωμένη.

Οι δύο καθοριστικοί παράγοντες για τον περιορισμό της φωτιάς ήταν η άμεση επέμβαση ισχυρότατων δυνάμεων της πυροσβεστικής αλλά και το γεγονός ότι το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και συνεπώς τα εναέρια μέσα μπορούσαν με ταχύτητα να εφοδιαστούν με νερό και να πραγματοποιούν ρίψεις από αέρος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η φωτιά ξέσπασε δίπλα σε μαρμαρογλυφείο δύο χιλιόμετρα έξω από τα Νέα Στύρα και επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στο μέτωπο του Βαρνάβα, μετά από έξι ώρες υπεράνθρωπων προσπαθειών της Πυροσβεστικής το μέτωπο έχει περιοριστεί.

Η φωτιά ξεκίνησε περί τις 11 το πρωί του Σαββάτου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ανέμων. Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι προκλήθηκε από σπινθήρα από κολώνα ηλεκτροδότησης.

Τρία σπίτια σώθηκαν την τελευταία στιγμή καθώς οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής. Τα πεζοπόρα τμήματα θα παραμείνουν στο σημείο προκειμένου να σβήνουν τυχόν εστίες φωτιάς.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply