Παναγιώτης Βλάχος: «Να μην αποκτήσει πολιτικά χαρακτηριστικά το αντιεμβολιαστικό κίνημα»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «RealFm 97,8» και τους δημοσιογράφους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, μίλησε την Παρασκευή 23 Ιουλίου ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Πιο συγκεκριμένα:

Εκστρατεία εμβολιασμού

Από χθες και σήμερα στο ραδιόφωνο, “τρέχει” η καμπάνια μας που ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τους καλούμε να εμβολιαστούν ως ένα πατριωτικό, κοινωνικό και ανθρώπινο καθήκον. Μέχρι τέλος Ιουλίου το Κίνημα Αλλαγής στα ραδιόφωνα, στα social media, παντού θα στέλνει το μήνυμα “Νοιαζόμαστε – Εμβολιαζόμαστε”.

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ήδη από τον Μάρτιο λέμε ότι η υποχρεωτικότητα δεν είναι ταμπού και θα έπρεπε να εφαρμοστεί, όπως και γίνεται έστω καθυστερημένα, σε όσους δουλεύουν στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και σε όσους διαχειρίζονται το ευαίσθητο κομμάτι της υγείας. Θεωρούμε, ότι η κυβέρνηση άργησε. Πρέπει να επεκταθεί στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, στα σώματα ασφαλείας και σε κάθε εργαζόμενο που διαχειρίζεται και έρχεται σε επαφή με ομάδες πολιτών.

Είναι ευθύνη όλων μας να μη μεγαλώσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα, να μη λάβει πολιτικά χαρακτηριστικά. Όλες οι ευρωπαϊκές κοινωνίες αργά ή γρήγορα πιάνουν μία κορυφή, ένα ταβάνι. Υπάρχει παντού ένα ποσοστό του κόσμου το οποίο δεν θέλει να ακούσει, δεν θέλει να πειστεί και άγεται και φέρεται από τους πολιτικούς τσαρλατάνους. Παρόλα αυτά, έργο μιας δημοκρατικής κυβέρνησης είναι να εξαντλεί την πειθώ της. Εμείς θεωρούμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν εξάντλησε την πειθώ, “κούνησε” το δάχτυλο στους πολίτες, δημιούργησε αμφιβολίες ως προς την αποτελεσματικότητα κάποιων εμβολίων σε πολύ κρίσιμες στιγμές, υπήρξε κακοφωνία από την Επιτροπή των Εδικών και έτσι στο κρίσιμο σημείο, τον Ιούνιο, εκεί που θα έπρεπε να “πετάμε” και να εμβολιάζονται πολύ περισσότεροι, να “φρενάρει” το πρόγραμμα και να ενισχυθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Για τους νεότερους που δεν εμβολιάζονται

Πρέπει να καταλάβουν και οι νεότεροι ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο αν θα νοσήσουν οι ίδιοι ή ο φίλος τους. Πολλοί δεν εμβολιάζονται γιατί ξέρουν ότι θα το περάσουν ανώδυνα. Εάν όμως “κουβαλήσουν” τον ιό και πάνε σε ένα μπαρ, σε ένα εστιατόριο, σε γάμους και βαφτίσια τώρα το καλοκαίρι, θα κλείσουν μαγαζιά, θα χάσουν οι φίλοι τους τις δουλειές τους. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε και να μιλήσουμε στους νεότερους ανθρώπους. Πρέπει να καταλάβουν ότι θα πάρουν στο “λαιμό” τους τη δουλειά και το πορτοφόλι των φίλων τους. Θα χαθούν δουλειές και οι ίδιοι αργότερα θα βρεθούν σε δεινή θέση.

Εσωκομματικά

Περάσαμε τα δύσκολα και τώρα έχουμε μπροστά μας μια νέα ευκαιρία. Από τη μετα βίας είσοδο στη Βουλή το 2015, το 2019 το Κίνημα Αλλαγής έγινε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. Άρα το επόμενο ζητούμενο είναι η παράταξη να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει ξανά. Για εμάς, και το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, κανένα αποτέλεσμα δεν είναι διαλυτικό. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε θεσμικό κόμμα και προχωράμε ενωμένοι παρά τις διαφορετικές οπτικές. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον της παράταξης αλλά και του τόπου: να υπάρχει μία δύναμη λογικής και προοπτικής, μια πραγματικά προοδευτική αντιπολίτευση και αργότερα προοδευτική διακυβέρνηση.


Πηγή

Leave a Reply