Φώφη Γεννηματά: «Στην κρίσιμη μάχη για τον καθολικό εμβολιασμό, κρίνονται πολιτικές δυνάμεις, θεσμοί και πολίτες»

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για την 47η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

47 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν κατά της Χούντας. 

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης πετύχαμε πολλά, οι αλυσιδωτές όμως κρίσεις, οικονομική και υγειονομική και η επιθετική αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, δημιουργούν νέες προκλήσεις για την πατρίδα μας.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ορατές παντού, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. 

Αναδεικνύουν  και τις ευθύνες της Κυβέρνησης για τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους και της οικονομίας που δεν  αντιμετωπίζει τις ανισότητες που διευρύνθηκαν και πλήττουν την κοινωνική συνοχή.

Στην κρίσιμη μάχη για τον καθολικό εμβολιασμό, που πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει την κοινωνία μας, κρίνονται πολιτικές δυνάμεις, θεσμοί και πολίτες.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου αναδεικνύουν τα θέματα για την ποιότητα της Δημοκρατίας, που αφορούν την θωράκιση του Κράτους Δικαίου, την περιφρούρηση της  ανεξαρτησίας των θεσμών, την ενίσχυση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και την προάσπιση της πολυφωνίας.    

Στα εθνικά θέματα απαιτείται μια νέα Εθνική Στρατηγική που θα αντικαταστήσει την πολιτική ανοχής και κατευνασμού που ενθαρρύνει τελικά την προκλητική πολιτική νέο – οθωμανισμού της Τουρκίας.

Τα κρίσιμα αυτά θέματα για να  αντιμετωπισθούν απαιτείται να αποτελέσουν πεδία σύνθεσης και συνεννόησης και όχι άγονων συγκρούσεων για τον πολιτικό κόσμο.


Πηγή

Leave a Reply