Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Βαγγέλη Χρυσάφη

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου για τον θάνατο του Βαγγέλη Χρυσάφη

Η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Χρυσάφη προκάλεσε θλίψη και στεναχώρια σε όλους και ανέσυρε μνήμες από την σημαντική και ξεχωριστή διαδρομή του σε αυτή τη ζωή.

O Βαγγέλης Χρυσάφης άνηκε στην γενιά των στελεχών της Μεταπολίτευσης που έδωσαν πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες για τους πολίτες, την Ελλάδα και τον τόπο τους, μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, στα θεσμικά όργανα του οποίου εκλεγόταν για χρόνια.

Ως μηχανικός, συμμετείχε ενεργά στον επιστημονικό του φορέα και προσέφερε στο ΤΕΕ μέσα και από την διοίκηση του.

Ως Πειραιώτης, υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης την αυτοδιοίκηση και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον Δήμο Πειραιά ως δημοτικός σύμβουλος, αποτελεσματικός αντιδήμαρχος  αλλά και ενωτικός και συνεργάσιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η διαδρομή ζωής και η  προσφορά του Βαγγέλη Χρυσάφη, ο οποίος υπηρέτησε όλες τις δημόσιες θέσεις με ήθος και συνέπεια, αποτελούν μια ξεχωριστή ψηφίδα στο χάρτη του έργου της Παράταξης μας, που τον κατατάσσει στους ανιδιοτελείς αγωνιστές  δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, στον Γιώργο Γεννηματά, την Μελίνα Μερκούρη, τον Πέτρο Μώραλη και σε όλα τα ιστορικά μας στελέχη.

Εκ μέρους της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά εκφράζω τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τους συγγενείς, τους φίλους του και τους συντρόφους του Πειραιά.

Βαγγέλη θα σε θυμόμαστε και θα σε τιμούμε πάντα με τα λόγια του απλού κόσμου, ως ένα ξεχωριστό και συνεπή αγωνιστή της Παράταξης, ως ένα έντιμο και ηθικό Πειραιώτη της προσφοράς.


Πηγή

Leave a Reply