Μήνυμα Μητσοτάκη για συνάντηση Ερντογάν: Σημαντικός ο διάλογος παρά τις διαφωνίες

Την ανάγκη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, παρά τις διαφορές των δύο χωρών, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στο Twitter μετά τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. 

«Συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σήμερα. Αν και παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών μας, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι γείτονες και η συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος είναι προς όφελος όλων. Συνεπώς, ο διάλογος είναι πάντα σημαντικός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν αποτέλεσε ένα βήμα προς ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι», τόνιζαν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά το τετ α τετ των δύο ηγετών, στο περιθώριο της Συνόδου ΝΑΤΟ που διήρκεσε 50 λεπτά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «σε καλό κλίμα και υπήρξε μία συμφωνία αμοιβαίας κατανόησης ότι η ένταση του 2020 δεν μπορεί να επαναληφθεί, ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια να αποφευχθούν οι προκλήσεις, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε δύσκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις». Για προσθήκη «σημαντικό βήμα» για τα ελληνικά συμφέροντα στο ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ έκαναν λόγο διπλωματικές πηγές.

Την πεποίθηση ότι το 2021 θα είναι μια «ήσυχη» χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες μετά τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο του ΝΑΤΟ.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply