Κατάθεση Παπασταύρου στον Άρειο Πάγο

Της Ιωάννας Μάνδρου

Κατάθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με νέα στοιχεία ξεκίνησε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου από τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος είχε δικαστικά στοχοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Παπασταύρου προσήλθε στον Άρειο Πάγο προκειμένου, όπως είπε ο ίδιος να καταθέσει, στην υπόθεση με ελεγχόμενο τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η κατάθεση του αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς ο Στ. Παπασταύρου είχε υποστεί απηνείς ποινικές διώξεις από τις οποίες εν συνεχεία απαλλάχθηκε, ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί σε φορολογικού τύπου  διαδικασίες και σενάρια που τελικώς κατέπεσαν.

Ο ίδιος έχει αποδώσει τις δικαστικές περιπέτειές του στη σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη.

Προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο ο Στ. Παπασταύρου αναφέρθηκε στη δικαστική του στοχοποίηση και μίλησε για την σημερινή κατάθεση του.

Αναλυτικά η δήλωση του

«Πριν έξι χρόνια επιχειρήθηκε λυσσαλέα η ποινική μου καταδίκη με πολιτικές σκοπιμότητες. Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια ώστε η σκευωρία να καταπέσει. Κατέπεσε. Με σειρά δικαστικών αποφάσεων όπου με δικαίωσαν πλήρως. Αλλά σήμερα δε θα μιλήσω για εμένα.        

Θα καταθέσω ως μάρτυρας στην ανάκριση με κατηγορούμενο το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα αποκαλύψει τους οργανωμένους σκευωρούς  και θα τους τιμωρήσει παραδειγματικά.

Μόνο τότε θα υπάρχει ελπίδα να μη βρεθεί άλλος στη θέση μου, να μην υπάρξει ξανά υπόθεση Παπασταύρου, να σταματήσει η δολοφονία χαρακτήρων για πολιτικές σκοπιμότητες που είναι τόσο επιζήμια για τον τόπο μας».


Πηγή

Leave a Reply