Η μάχη των αρχηγών για το εργασιακό στη Βουλή

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων κορυφώνεται η αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης στην ολομέλεια της Βουλής.

Θα ακολουθήσει η διεξαγωγή της ψηφοφορίας, η οποία θα είναι ονομαστική. Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει σαφής θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις διατάξεις που, κατά την κυβέρνηση, είναι προδήλως θετικές για τους εργαζόμενους.

«Κόκκινο πανί» για την αντιπολίτευση θεωρούνται διατάξεις που αφορούν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμφωνίες, την καθιέρωση χρονικών ορίων εργασίας, τη ρύθμιση για τις υπερωρίες, τις παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο. Ωστόσο αναμένεται θετική ψήφος και από κόμματα της αντιπολίτευσης σε ορισμένες διατάξεις όπως είναι η εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας και η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι οι αντιδράσεις είναι αναμενόμενες καθώς είναι λογικό να μην είναι όλοι ικανοποιημένοι με όλα και υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νομοσχεδίου λέγοντας ότι είναι υπέρ των εργαζομένων.

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση:

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply