Φώφη Γεννηματά σε φορείς της Αθήνας: «Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Πρωθυπουργός, εγκαταλείπουν τις γειτονιές στην τύχη τους»

Παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στη συζήτηση για την Αθήνα με φορείς της πόλης

ΣΗΜΕΙΑ

  • Στο Δήμο της Αθήνας, στο Κέντρο της πρωτεύουσας, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα.

Εκτός ορίων και ελέγχου η μετανάστευση, παρεμπόριο, εγκατάλειψη υποδομών, αυξημένη εγκληματικότητα, έλλειψη έργων ανάπλασης και αναβάθμισης των συνοικιών.

Η κατάσταση ως τώρα αντιμετωπίζεται με πυροτεχνήματα και έργα «βιτρίνας». Όπου πρωτοστατεί η Δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη. 

Είδαμε τι έγινε με τον «μεγάλο περίπατο» που απέτυχε, ένα σχέδιο που θα μπορούσε με τη σωστή προετοιμασία και εφαρμογή, να αποτελέσει την ολοκλήρωση του προγράμματος ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων που έγινε επί ΠΑΣΟΚ.

  • Η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο που απειλεί όσους Αθηναίους παραμένουν στις γειτονιές αυτές. Αγ. Παύλος, Κολωνός, Σεπόλια, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αμερικής είναι μερικές από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες πιάτσες ναρκωτικών. Ακόμη και παιδιά χρησιμοποιούνται ως βαποράκια.

Τα ναρκωτικά μαζί με την πορνεία αποτελούν την βασική ενασχόληση των συμμοριών, που όπως βλέπουμε αναπτύσσονται. Κανένας δεν μπορεί  να κυκλοφορήσει με ασφάλεια μετά το σούρουπο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Πρωθυπουργός, ασχολούνται μόνο με την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων. Εγκαταλείπουν τις γειτονιές στην τύχη τους. Τα Εξάρχεια παραμένουν με τα ίδια προβλήματα όπως τα παρέλαβαν.

Δεν αρκούν οι περιπολίες ή οι περιστασιακές έφοδοι στις γειτονιές αυτές.

Είναι απαραίτητη όσο ποτέ η δημιουργία ενός ειδικού σώματος προστασίας της Αθήνας από την δίνη της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών.

  • Το μεταναστευτικό αποτελεί κομβικό και καθοριστικό ζήτημα.

Το κέντρο της Αθήνας γκετοποιείται.

Οι περιοχές που ζουν οι μετανάστες και κάποια καταστήματα που λειτουργούν ως πλυντήρια παράνομου χρήματος, δεν ελέγχονται.

Δεν είναι μόνο η ανυπαρξία μέτρων ένταξης, εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, προώθησης στην εργασία. Είναι ότι συνεχίζουν να φθάνουν αναγνωρισμένοι πρόσφυγες χωρίς καμία κρατική μέριμνα, υποστήριξη, κυριολεκτικά άστεγοι και πένητες.

  • Οι πολίτες της Α’ Αθήνας είναι φοβισμένοι και οργισμένοι.

Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε να δημιουργηθεί ευνοϊκό έδαφος για τον λαϊκισμό, τον ρατσισμό , τη βία.

Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη, πολίτες , παρατάξεις και κόμματα για την αναβάθμιση της Αθήνας.

Εμείς δημιουργούμε μια task force γι αυτό το σκοπό, σύνδεσμο με την παράταξη μας και τους πολίτες της Αθήνας.

Ακολουθεί η εισαγωγική παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη συζήτηση για την ΑΘΗΝΑ με φορείς της πόλης (2/06/2021)

Φίλες και Φίλοι,

Θέλω ιδιαίτερα να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας στη σημερινή συζήτηση, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται.

Είμαστε πάντα σε ανοιχτή γραμμή, με τους ανθρώπους της παραγωγής, της Αυτοδιοίκησης, των Κινημάτων, της επιστήμης.

Συνδιαμορφώνουμε τις θέσεις, τις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες μας για να προωθήσουμε τις λύσεις που απαιτούνται.

Φίλες και Φίλοι,

Η Κυβέρνηση, με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη, που δεν είχε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα,  εξάντλησε την υπομονή της ελληνικής κοινωνίας και την αντοχή της ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό άνοιξαν τις οικονομικές δραστηριότητες, με χειρότερα επιδημιολογικά δεδομένα από όταν τις έκλεισαν.

Η πανδημία είναι εδώ και παρά την εικόνα που δημιουργεί η Κυβέρνηση τα προβλήματα παραμένουν. Ο εφησυχασμός δεν βοηθά. Είναι ακόμα χαμηλό το ποσοστό των εμβολιασμένων στην Ελλάδα και είμαστε από τον Φεβρουάριο σταθερά στις 20 χώρες με τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο κάτοικο.

Για να φθάσουμε στην «ελευθερία» χρειάζεται προσοχή, συστηματική επιτήρηση, βάρος στον εμβολιασμό του πληθυσμού, στους ηλικιωμένους, στους υγειονομικούς και ιδιαίτερα στις περιοχές με τουρισμό.

Να μην επαναληφθούν τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς που οδήγησαν στην έξαρση της πανδημίας.

Φίλες και Φίλοι,

Η Κυβέρνηση στη σκιά της πανδημίας  προωθεί τις συντηρητικές της πολιτικές.

Στήριξη των ισχυρών, εγκατάλειψη της μικρής και μεσαίας ελληνικής επιχείρησης, ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Επικαλείται ότι πήρε μέτρα «ενίσχυσης» που φθάνουν στο 11% του Ελληνικού ΑΕΠ.

Που πήγαν αλήθεια αυτά τα χρήματα;

Την απάντηση μας την δίνει η έκθεση του Εθνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου. Η αναπλήρωση του «χαμένου» εισοδήματος έφθασε μόνο στο 42% , που μας φέρνει στην 11η θέση στην Ευρώπη.

Σήμερα η κατάσταση στην πραγματική οικονομία, στην αγορά, επιβεβαιώνει τους φόβους που είχαμε εκφράσει. Τους κινδύνους για λουκέτα και μαζική ανεργία.

  • Είναι χαρακτηριστικά τα πρόσφατα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο της πρωτεύουσας τον Μάιο του 2021 (που ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά) σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, δείχνουν ότι το 84,1% δηλώνει πτώση τζίρου και για πολλούς άνω του 30%.

Η έλλειψη ρευστότητας είναι δραματική, τα κυβερνητικά μέτρα ανεπαρκή, οι εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και η εστίαση, χρειάζονται ακόμη στοχευμένη στήριξη για να καλυφθούν οι τεράστιες υποχρεώσεις τους, που απλά μετατέθηκαν για το 2022.

  • Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Τουρισμό.

Μόλις το 15% περίπου των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας μας άνοιξε το Μάιο, ενώ οι εκτιμήσεις περιγράφουν έναν υποτονικό Ιούνιο. Η Μ. Βρετανία μας έχει χαρακτηρίσει ακόμη ως «πορτοκαλί» χώρα, η TUI ακυρώνει πακέτα διακοπών και οι άλλοι Tour Operators ζητούν μειώσεις στις τιμές.

Το πρόβλημα αφορά και τις επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους στον Τουρισμό στην Αθήνα.

Ευτυχώς μετά τις πιέσεις μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόγραμμα ενίσχυσης 800 εκ. ευρώ που θα πρέπει να παρακολουθήσουμε πως θα διατεθούν.

Γιατί είναι ανεπαρκές, καθώς αφορά 10.000 ξενοδοχεία και 35.000 επιπλωμένα διαμερίσματα.

Εμείς προτείνουμε έστω και τώρα :

  • Ενίσχυση των επιχειρήσεων λιανεμπορίου και εστίασης, με επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών για 4-6 μήνες και με ρήτρα διαφύλαξης της απασχόλησης.
  • Ρύθμιση 120 δόσεων για ασφαλιστικές-φορολογικές υποχρεώσεις για όλες τις επιχειρήσεις που έπληξε η κρίση και κούρεμα 30% για τους συνεπείς.
  •  Υποχρεωτικό άπλωμα των δόσεων για χρέη σε τράπεζες στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και πάγωμα πλειστηριασμών Α’ κατοικίας για τους αδύναμους.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τουρισμό και εστίαση ως το τέλος του 2021.
  • Παράταση της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων για 4-6 μήνες.

Φίλες και Φίλοι,

Το στίγμα της πολιτικής της το δίνει η Κυβέρνηση με την  κλιμάκωση της επίθεσης της στους εργαζόμενους.

  • Ξεκίνησε με την υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, ευνοώντας τους ασύδοτους εργοδότες.
  • Συνέχισε με το δόγμα μισός μισθός-μισή δουλειά με το Πρόγραμμα Συνεργασία. Και όταν αυτό απέτυχε άφησε 600.000 εργαζόμενους να ζουν για πολλούς μήνες, με το επίδομα των 534 ευρώ.
  • Και τώρα: προχωρά σε πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με το απαράδεκτο Εργασιακό Νομοσχέδιο.
  • Αφαιρεί την υποχρέωση συλλογικής σύμβασης για να γίνει διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Για να μη πληρώνουν υπερωρίες οι ασύδοτοι επιχειρηματίες. Αφήνει απροστάτευτο τον εργαζόμενο απέναντι στον εργοδότη του. Στην πράξη καταργεί το οκτάωρο.

Η ψηφιακή κάρτα, δεν θα εφαρμοσθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα, παρά μόνο «πειραματικά».

  • Διευκολύνει την απελευθέρωση των απολύσεων, περιορίζοντας δραστικά τους λόγους της επαναπρόσληψης εργαζομένων που κέρδισαν δικαστικές αποφάσεις.
  • Διαλύει ουσιαστικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, απομακρύνοντας το από τον έλεγχο και την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας.
  • Περιορίζει δραστικά το δικαίωμα της απεργίας, αλλά και την προστασία των συνδικαλιστών.

Ήδη το Κίνημα Αλλαγής έχει προχωρήσει σε ενημερωτική εκστρατεία για το πραγματικό περιεχόμενο και τις συνέπειες του Νόμου.

Στηρίζουμε τον αγώνα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις τους.

Είναι ένας αγώνας που θα δώσουμε μαζί, με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση.

Και σε κάθε περίπτωση αν η Κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει τελικά αυτές τις αντεργατικές διατάξεις, θεωρούμε δέσμευση και υποχρέωση μας την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ τους, όταν μελλοντικά οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν.

Φίλες και Φίλοι,

Η πανδημία, η ανεργία, η οικονομική δυσπραγία έδωσαν την χαριστική βολή στην Αθήνα.

Στο Δήμο της Αθήνας, στο Κέντρο της πρωτεύουσας, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα.

Εκτός ορίων και ελέγχου η μετανάστευση, παραεμπόριο, εγκατάλειψη υποδομών, αυξημένη εγκληματικότητα, έλλειψη έργων ανάπλασης και αναβάθμισης των συνοικιών.

Η κατάσταση ως τώρα αντιμετωπίζεται με πυροτεχνήματα και έργα «βιτρίνας». Όπου πρωτοστατεί η Δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη. 

Είδαμε τι έγινε με τον «μεγάλο περίπατο» που απέτυχε, ένα σχέδιο που θα μπορούσε με τη σωστή προετοιμασία και εφαρμογή, να αποτελέσει την ολοκλήρωση του προγράμματος ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων που έγινε επί ΠΑΣΟΚ.

Με σωστές παρεμβάσεις η Δημοτική Παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου συνέβαλε με τις προτάσεις της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί.

Όμως οι πληγές της Αθήνας είναι πολλές.

Συχνά το κέντρο της Αθήνας αναφερόταν ως «πρωταθλητής» των κρουσμάτων.

Σήμερα τα προβλήματα επιχειρείται να αντιμετωπιστούν με τα self tests.

Όμως με πάνω από 40% των κατοίκων καταγεγραμμένους μετανάστες (σε ορισμένες περιοχές) από επιβαρυμένες περιοχές του κόσμου που δουλεύουν με μαύρη και αδήλωτη εργασία, τα self tests δεν αρκούν.

Χρειάζονται οργανωμένες μονάδες για να καταγράφονται τα κρούσματα, να ιχνηλατούνται και πάνω από όλα να προωθείται ο εμβολιασμός. Κανείς σήμερα δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει με αυτό.

  • Το μεταναστευτικό αποτελεί κομβικό και καθοριστικό ζήτημα.

Το κέντρο της Αθήνας γκετοποιείται.

Οι περιοχές που ζουν οι μετανάστες και κάποια καταστήματα που λειτουργούν ως πλυντήρια παράνομου χρήματος, δεν ελέγχονται.

Οι έλεγχοι που γίνονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν σταματήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε τους αιτούντες άσυλο σε μεγάλα κέντρα φιλοξενίας, χωρίς μέριμνα για το τι θα γίνει μετά.

Η ΝΔ συνεχίζει την ίδια πολιτική. Δεν είναι μόνο ο μεγάλος αριθμός τους στον Ελαιώνα ή σε διαμερίσματα.

Δεν είναι μόνο η ανυπαρξία μέτρων ένταξης, εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, προώθησης στην εργασία.

Είναι ότι συνεχίζουν να φθάνουν αναγνωρισμένοι πρόσφυγες χωρίς καμία κρατική μέριμνα, υποστήριξη, κυριολεκτικά άστεγοι και πένητες.

  • Η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο που απειλεί όσους Αθηναίους παραμένουν στις γειτονιές αυτές. Αγ. Παύλος, Κολωνός, Σεπόλια, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αμερικής είναι μερικές από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες πιάτσες ναρκωτικών. Ακόμη και παιδιά χρησιμοποιούνται ως βαποράκια.

Τα ναρκωτικά μαζί με την πορνεία αποτελούν την βασική ενασχόληση των συμμοριών, που όπως βλέπουμε αναπτύσσονται. Κανένας δεν μπορεί  να κυκλοφορήσει με ασφάλεια μετά το σούρουπο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Πρωθυπουργός, ασχολούνται μόνο με την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων. Εγκαταλείπουν τις γειτονιές στην τύχη τους.

Τα Εξάρχεια παραμένουν με τα ίδια προβλήματα όπως τα παρέλαβαν.

Δεν αρκούν οι περιπολίες ή οι περιστασιακές έφοδοι στις γειτονιές αυτές.

Είναι απαραίτητη όσο ποτέ η δημιουργία ενός ειδικού σώματος προστασίας της Αθήνας από την δίνη της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών.

  • Όμως και στα μεγάλα θέματα που αφορούν το Περιβάλλον τίποτα δεν προχωρά.

Οι πολεοδομικές παρεμβάσεις που έχουν αναγγελθεί παραπέμπονται στις καλένδες, υπάρχουν έντονα προβλήματα καθαριότητας, οι λόφοι γύρω από το κέντρο που προσφέρουν ανάσα έχουν εγκαταλειφθεί.

Υπάρχουν μεγάλα θέματα με τη λειτουργία των πάρκων, αλλά και την απόθεση των απορριμμάτων. Απαλλοτριώσεις που είχαν προβλεφθεί έχουν παγώσει.

Ακόμα και η  εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής γίνεται επιπόλαια.

Προγραμματίζεται η τοποθέτηση container σε αυλές σχολείων για να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες των νηπιαγωγείων του δήμου

Να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Οι πολίτες της Α’ Αθήνας είναι φοβισμένοι και Οργισμένοι.

Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε να δημιουργηθεί ευνοϊκό έδαφος για τον λαϊκισμό, τον ρατσισμό , τη βία.

Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη, πολίτες , παρατάξεις και κόμματα για την αναβάθμιση της Αθήνας.

Εμείς δημιουργούμε μια task force γι αυτό το σκοπό, σύνδεσμο με την παράταξη μας και τους πολίτες της Αθήνας.

Φίλες και Φίλοι,

Έρχομαι  και κλείνω με τις θέσεις μας για το  Ταμείο Ανάκαμψης που είναι η σημαντική ευκαιρία για να αλλάξουν τα πράγματα στην Αθήνα και τη χώρα.

Η Κυβέρνηση έχει παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, που ικανοποιεί δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

• Είναι ένα σχέδιο που παραθέτει επενδύσεις-έργα χωρίς ιεράρχηση, χωρίς να αναλύεται τι εξυπηρετεί το καθένα ποιος είναι ο στόχος του.

Λείπει ο κύριος στόχος για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου χώρας.

• Δεν συνοδεύονται τα έργα που προβλέπονται, με δείκτες απόδοσης για το περιβάλλον, για ανάπτυξη και κυρίως για την δημιουργία θέσεων εργασίας.

• Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, για την στήριξη της Ελληνικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας. Ακόμη και για την Εθνική Άμυνα σε μια κρίσιμη περίοδο, μένουμε μόνο στις παραγγελίες από τις άλλες χώρες.

• Απουσιάζει κάθε αναφορά για την στήριξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης, δεν περιλαμβάνονται εμβληματικά έργα για τον Τουρισμό, υπάρχει έλλειμμα για την βιώσιμη στροφή του αγροδιατροφικού τομέα, ενώ είναι πολύ μικρές οι επενδύσεις για την έρευνα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια.

Για το ΕΣΥ προβλέπονται μόνο 317 εκατομμύρια για 120 Νοσοκομεία σε βάθος 6ετίας και 273 εκατ. για την ΠΦΥ για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Πολύ λίγα, ανεπαρκή για μια ουσιαστική αλλαγή. Καμία σχέση με την προοπτική ενός νέου ΕΣΥ.

Σε πρόσφατη σύσκεψη του κ.  Σκυλακάκη με τον κ.Πατούλη για το Ταμείο Ανάκαμψης έγινε αναφορά σε έργα ενός δις ευρώ για την Αττική από το σύνολο των 32 δις . Τα χρήματα αυτά είναι ελάχιστα για την Αττική. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι ψίχουλα για το κέντρο της Αθήνας, όταν για παράδειγμα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου της Αθήνας που κατά βάση αφορά συντηρήσεις, είναι στα 264 εκ.

Τέλος σε μια εποχή κρίσης στο δημογραφικό, απουσιάζει κάθε πρόβλεψη, κάθε μέτρο, την ώρα που είναι επιβεβλημένο να υπάρξουν όχι μόνο οι αναγκαίες υποδομές, αλλά και οικονομικές παρεμβάσεις για την στήριξη των νέων ζευγαριών.

Η Κυβέρνηση αποφεύγει τον διάλογο συστηματικά για να κρύψει την ουσία των επιλογών της. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Κανένας δεν της έχει δώσει λευκή επιταγή να διαχειριστεί πρόγραμμα που ξεπερνά την κυβερνητική της θητεία.

Στόχος δικός μας είναι μια νέα αντίληψη για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας.

Στόχος μας είναι «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Ανάπτυξη με κοινωνική προστασία.

Αντιμετώπιση των  ανισοτήτων.

Οικονομία που διασφαλίζει την εργασία.

Δίνουμε έμφαση στη μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία αλλά με παραγωγή στον τόπο μας και εξαγωγές και αυτή είναι η διαφορά μας με την κυβέρνηση.

Προτεραιότητα μας, επενδύσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στην Ελληνική παραγωγή.

Το μότο μας είναι «Παράγουμε και εξάγουμε».

Λέμε όχι στο μοντέλο εισαγωγές – κατανάλωση.

Για μας μεγάλα έργα, δεν σημαίνουν κέρδη σε   μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες με συμπράξεις και κοινοπραξίες.

Τα 70 δις που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας για μας αφορούν τους πολλούς.

Ιεραρχούμε τις κατανομές των διαθέσιμων πόρων ως εξής :

Α) πρόσθετα άμεσα μέτρα, για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία.

Β) μέτρα, κυρίως φορολογικά και θεσμοθέτηση κινήτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, Με την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων και την παροχή κινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις.

Γ) Δημόσιες επενδύσεις για υποδομές και κοινωνική προστασία.

Σε υποδομές που συμβάλλουν στην Ανάπτυξη.

· Στην αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

· Στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιοποίηση του κράτους

· Στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και δημόσιας ασφάλειας, ιδιαίτερα με τα προβλήματα που δημιουργεί η Κλιματική Αλλαγή.

Η πρωτεύουσα πρέπει να έχει το δικό της μερίδιο

Δ) Επενδύσεις για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Επενδύσεις με ισχυρά κίνητρα, αλλά και ταυτόχρονα απαίτηση για ελληνική προστιθέμενη αξία.

Με αιχμές την ενίσχυση της Βιομηχανίας, τις νέες μορφές Τουρισμού, τη μεταποίηση ,το μετασχηματισμό και δικτύωση/συνεργασία των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την επένδυση στην σύγχρονη Πρωτογενή Παραγωγή.

Φίλες και Φίλοι,

Είναι φανερό ότι υπάρχουν μπροστά μας δυο δρόμοι.

Ο ένας είναι ο δρόμος της Νέας Δημοκρατίας που οδηγεί το περίφημο «Green Deal» σε άλλο ένα, απαρχαιωμένο οικονομικό deal, πελατειασμού και συντήρησης. Δεν θα ξεπεράσουμε τη διπλή κρίση με συντηρητικές πολιτικές που μας πάνε δεκαετίες πίσω.

Ο άλλος είναι ο δικός μας δρόμος του Κινήματος Αλλαγής.

Το δικό μας αφήγημα έχει στο κέντρο ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που δημιουργεί παραγωγή με προστιθέμενη αξία και εξαγωγές, αντιμετωπίζει τις ανισότητες και εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση.

Σας καλούμε να συγκροτήσουμε στη βάση αυτή μια νέα Εθνική Παραγωγική Συμμαχία που θα εγγυηθεί ότι οι συντηρητικές πολιτικές δεν θα κυριαρχήσουν και θα κάνει πράξη τη Νέα Αλλαγή στην Ελλάδα.


Πηγή

Leave a Reply