Φώφη Γεννηματά από το Ογκολογικό Νοσοκομείο “Άγιοι Ανάργυροι”: «Τα νοσοκομεία χρειάζονται στήριξη, πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα»

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα το ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι». Μετά την επίσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα δημόσια νοσοκομεία έφτασαν να λειτουργούν στο κόκκινο όλους αυτούς τους μήνες, χωρίς την αναγκαία στήριξη από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα όσον αφορά το προσωπικό, αλλά και τα μέσα. Η κυβέρνηση φρόντισε όμως να κρατήσει εκτός covid τον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

Δυστυχώς, ογκολογικά νοσοκομεία όπως αυτό, έχασαν σημαντικούς γιατρούς και νοσηλευτές και θα πρέπει γρήγορα να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Επιπλέον, χρειάζονται τώρα άμεσες προσλήψεις και καινούργιο οργανόγραμμα, ειδικευόμενους, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις υποδομές που έχουν. Υπάρχουν μηχανήματα -και διαγνωστικά και θεραπευτικά-, που δεν αξιοποιούνται στο έπακρο, ακριβώς γιατί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Το νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο και την ηρωική προσπάθεια όλων των ανθρώπων του.

Είμαστε σήμερα εδώ για να το αναδείξουμε και θα πιέσουμε την κυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρχουν γρήγορα αποτελέσματα. Γιατί μιλάμε για ογκολογικούς ασθενείς, για ασθενείς που ταλαιπωρούνται ούτως ή άλλως στην καθημερινότητά τους, που δίνουν έναν αγώνα για τη ζωή τους και αξίζουν τα καλύτερα να τους δοθούν από την πολιτεία».


Πηγή

Leave a Reply