ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΤΑ: Καταγγέλλουν τους Συνδικαλιστές τους

 

 

 

“Καζάνι που βράζει” είναι οι εργασιακοί χώροι των ΕΛ.ΤΑ, καθώς το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε καταιγισμό μηνυμάτων από εργαζόμενους, οι οποίοι “πνέουν τα μένεα” για τους συνδικαλιστές και την Ομοσπονδία τους. Σύμφωνα με εργαζόμενους, “…η Ομοσπονδία υπέγραψε  μια δήθεν Συλλογική Σύμβαση  Εργασίας που κατήργησε όλες τις προηγούμενες συλλογικές  συμβάσεις σαράντα και πλέον ετών”.

Οι εργαζόμενοι διερωτώνται: Ξεπούλησαν  τα πάντα, άραγε γιατί; Ούτε απεργίες , ούτε προσφυγή στον ΟΜΕΔ, ούτε στη βουλή προκειμένου να νομοθετήσει όπως έγινε σε μία σειρά οργανισμούς. Οι ίδιοι τα μαγείρεψαν, οι ίδιοι τα κανόνισαν οι ίδιοι έκοψαν και έραψαν.

Συνεχίζοντας τις καταγγελίες τους οι εργαζόμενοι των ΕΛ.ΤΑ, αναφέρουν στα μηνύματα που μας στέλνουν: Ξεπερνά όμως και τα πιο αρρωστημένα μυαλά αυτοί που διαμόρφωσαν το πιο αντεργατικό πλαίσιο στη χώρα, όχι μόνο για τους μελλοντικούς εργαζόμενους αλλά ενέταξαν και τους παλιούς εργαζόμενους σε αυτό το κανονιστικό έκτρωμα, να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν δήθεν για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας του νέου εργασιακού σχεδίου νόμου, που φέρνει η κυβέρνηση”.

Σε άλλο μήνυμα εργαζόμενου αναφέρεται: “Αφού  εκδιώχθηκαν 2.000 εργαζόμενοι  και ξεπούλησαν τα πάντα στο χώρο τους, αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι προκειμένου να τους τρελάνουν όλους”.

Και οι καταγγελίες δεν έχουν σταματημό. Η συντακτική ομάδα του kentroaristera.gr παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα ΕΛ.ΤΑ και την υπό εξέλιξη αναδιάρθρωση που έχει ως στόχο την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή τους και μειώνει αισθητά το σύνολο των εργαζομένων κατά 2.000 υπαλλήλους. Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες στη χώρα μας έγιναν πανάκριβο εμπόρευμα, ενώ οι εναπομείναντες εργαζόμενοι του κλάδου μας καταγγέλλουν ότι πλέον αποτελούν ένα από τα υποκείμενα στην πιο σκληρή εκμετάλλευση τμήματα της εργατικής τάξης με εντατικοποίηση εργασίας, ελαστικοποίηση χρόνου εργασίας, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μεροκάματα πείνας, έκθεση στην πανδημία και τεράστιο φόρτο δουλειάς. Ιδιαίτερα στις ταχυμεταφορές, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με παντελή απουσία μέτρων ασφάλειας κατά την περίοδο της πανδημίας. Κι όλα αυτά δίχως τη στήριξη των συνδικαλιστών και της Ομοσπονδίας τους, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Το σίγουρο είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση δεν έχει αντίκτυπο μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και στους καταναλωτές, αφού τα τιμολόγια των ΕΛ.ΤΑ εκτινάχθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη, χωρίς να “ανοίξει ρουθούνι” μέχρι στιγμής.

Leave a Reply