Άρση μέτρων-Τί αλλάζει από σήμερα: Έως 1.30 κυκλοφορία- Επανέρχεται μουσική

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων ξεκινά από σήμερα με αιχμή την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, αλλά και την επαναφορά της μουσικής σε εξωτερικούς χώρους μόνο για καθήμενους.

Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου είτε της μουσικής είτε του ωραρίου, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

Επιπλέον, από σήμερα ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές με δύο ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Τέλος, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας στις δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος, από 50% που ήταν μέχρι τώρα, στο 75% όταν το θέατρο έχει χωρητικότητα έως 1.000 θέσεις, σε 70% εάν ο χώρος διαθέτει έως 5.000 θέσεις και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν οι θέσεις ξεπερνούν τις 15.000, τότε ο μέγιστος αριθμός των θεατών οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. 

Σε κάθε περίπτωση, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική για όλους.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 6 το πρωί:

– Επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Α.Ε.Ι.

– Επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια με φυσική παρουσία για όλους τους μαθητές, πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων προστασίας και υποχρέωση διεξαγωγής rapid test ή self-test μια φορά την εβδομάδα για όλους τους συμμετέχοντες, και για τους εκπαιδευτικούς δηλαδή και για τους μαθητές.

– Επιτρέπεται η επανέναρξη εμποροπανηγύρεων στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Επίσης, από την Τρίτη 15 Ιουνίου:

– Επαναλειτουργούν οι ερασιτεχνικές σχολές χορού, με την τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

– Από την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 15 Ιουνίου, στις λαϊκές αγορές πλέον η απόσταση εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης θα είναι 1 μέτρο.

 

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply