Τζεντιλόνι: Τον Ιούνιο η αποδοχή των Σχεδίων Ανάκαμψης- Τα πρώτα κεφάλια θα εκταμιευθούν τον Ιούλιο

Θετικές είναι οι αρχικές εκτιμήσεις για το Σχέδιο Ανάκαμψης που έχει υποβάλει η χώρα μας, ανέφερε ο Ιταλός επίτροπος, αρμόδιος για τα Οικονομικά Θέματα, Πάολο Τζεντιλόνι, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, χαρακτηρίζοντας ενδιαφέρουσες τις προτάσεις και τα σχέδια που περιέχει.

Καλύπτουν τις γενικές προϋποθέσεις που έχουν τεθεί και δίνουν ρευστότητα σε τομείς όπως η πράσινη ανάπτυξη και οι ψηφιακές μεταρρυθμίσεις, είπε, επισημαίνοντας ότι οι οριστικές αξιολογήσεις έρχονται τις επόμενες εβδομάδες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, και οι τέσσερις πυλώνες του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης είναι συμβατοί με τους στρατηγικούς στόχους της ΕΕ.

Το ελληνικό Σχέδιο, είπε, κάνει χρήση του συνόλου των διαθέσιμων πόρων της ΕΕ, τόσο των επιχορηγήσεων όσο και των δανείων και περιλαμβάνει ολοκληρωμένες προτάσεις τόσο σε ό,τι αφορά τα έργα όσο και τις μεταρρυθμίσεις, είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι 14 κράτη – μέλη της ΕΕ έχουν ήδη υποβάλει τα εθνικά προγράμματα ανάκαμψης στην Επιτροπή και το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ αναμένει τα υπόλοιπα, με δύο – τρεις εξαιρέσεις, εντός του μήνα. «Με την κατάθεση όλων των προγραμμάτων θα προτείνουμε στο Συμβούλιο την αποδοχή τους, κάτι που θα μπορούσε να γίνει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, με σκοπό να εκταμιευθούν τα πρώτα κεφάλαια τον Ιούλιο», πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply