Το Κίνημα Αλλαγής συνομιλεί με τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων «ΑΞ.Ι.Α.» και στηρίζει τα αιτήματά του

Την Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, του Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Βοιωτίας, Γιώργου Μουλκιώτη και της Τομεάρχη Εσωτερικών Ευαγγελίας Λιακούλη με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞ.Ι.Α.», την πρόεδρο Λαμπρινή Σαμαρά-Κύρκου, το μέλος του Δ.Σ. Έφη Γκόνα-Καρακάση και το νομικό σύμβουλο, δικηγόρο Βασίλη Βασιλόπουλο.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ανάπτυξαν λεπτομερώς τα συνταξιοδοτικά ζητήματα των δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου που παραμένουν άλυτα, αρκετά από αυτά εδώ και 4 χρόνια, καθώς και τις διεκδικήσεις του Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής τόνισαν την αμέριστη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου, στήριξη που υλοποιήθηκε με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο Βρούτση (ν. 4670/28-2-2020), η οποία όμως δεν έτυχε της αποδοχής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, το Κίνημα Αλλαγής είχε προτείνει τη μείωση της περικοπής σε περίπτωση απασχόλησης συνταξιούχων λόγω θανάτου μετά την πρώτη τριετία από 50% σε 25% και την ενιαία αντιμετώπιση παιδιών –δικαιούχων σύνταξης λόγω θανάτου που εργάζονται, δηλαδή την μη περικοπή της σύνταξής τους σε περίπτωση που εργαστούν σταθερά ή περιστασιακά.

Τέλος, δεσμεύτηκαν να αναλάβουν άμεσα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, προκειμένου να στηρίξουν περαιτέρω την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων λόγω θανάτου και να ενημερωθεί τόσο η Βουλή όσο και ο ελληνικός λαός για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με την αποκατάσταση αδικιών εις βάρος των δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου.


Πηγή

Leave a Reply