Θεσσαλονίκη: Οκταετής κάθειρξη για βιασμό 14χρονης

Yπόθεση βιασμού 14χρονης, φιλοξενούμενης σε ίδρυμα ανηλίκων κοριτσιών, από νεαρό Αφγανό, απασχόλησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 21 ετών αλλοδαπό και, αφού του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, τον καταδίκασε σε 8ετή κάθειρξη.

Η υπόθεση διαδραματίστηκε πέρσι τον Γενάρη, όταν η παθούσα και δύο συνομήλικες φίλες της, φιλοξενούμενες επίσης στο ίδιο ίδρυμα, βγήκαν βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συναντήθηκαν με παρέα τριών μεταναστών, και καθώς είχε περάσει η ώρα αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε δωμάτιο φθηνού ξενοδοχείου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ο 21 ετών κατηγορούμενος την εξανάγκασε σε συνουσία παρά τη θέλησή της.

Η 14χρονη έφυγε έντρομη και εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα, ημίγυμνη και ξυπόλυτη, στην πλατεία Αριστοτέλους από αστυνομικούς. Στην απολογία του ο νεαρός δράστης είπε ότι είχαν καταναλώσει αλκοόλ και πως όλα έγιναν με τη συναίνεση της ανήλικης. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος επέστρεψε στις φυλακές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply