Παύλος Χρηστίδης: «Άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις πολιτικών»

Βασικά σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην ΕΡΤ1 στην εκπομπή “..Από τις Εξι” με τους Δημοσιογράφους, Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά

Κατάθεση Καλογρίτσα

Δεν υπάρχει κανένας που να μην  θέλει να χυθεί άπλετο φως σε μια συζήτηση  η οποία αφορά πολιτικούς και ενδεχομένως ροή χρήματος. 

Για εμάς πάγια θέση πάντοτε ήταν όλα στο φώς, ακόμα και όταν αφορούσε δικά μας πολιτικά στελέχη. Ψηφίζαμε υπέρ κάθε επιτροπής η οποία είτε προανακριτική είτε εξεταστική διερευνούσε ύποπτες υποθέσεις. 

Το κρίσιμο είναι τι προκύπτει κάθε φορά, και αυτά που προκύπτουν τώρα είναι τρία σημεία:

1. Η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξει το SYRIZACHANNEL

2. Η τριμερής σύμπραξη Αράβων – Καλογρίτσα – ΣΥΡΙΖΑ  και 

3. Η συμφωνία για το δήθεν έργο φαίνεται ότι ήταν εικονική. 

Αυτές οι αντιλήψεις δείχνουν,  εκτός όλων των υπολοίπων, το τι πρέσβευε και υποστήριζε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της προηγούμενης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  το οποίο για 4,5 χρόνια έπαιξε με τους θεσμούς.  

Αυτό ήταν το οποίο αποτέλεσε και το μεγαλύτερο στίγμα της παραπάνω κυβέρνησης, το οποίο την ακολουθεί. Οι σκοτεινοί μέθοδοί της, η καθεστωτικής της αντίληψή ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που την προσδιόριζαν και έρχεται να προστεθεί και σε μια σειρά καταγγελιών που έχουν κάνει πρώην  κυβερνητικά στελέχη όπως ο κ. Κοντονής, πρώην υπουργός και πολλά άλλα ακόμα που έρχονται στο φώς, για τη διαχείριση που έκαναν οι κυβερνητικοί παράγοντες εκείνης της εποχής.

Η θέση μας είναι πεντακάθαρη. Θέλουμε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Όλα τα στοιχεία να έρθουν στο φως της δημοσιότητας, και σε αυτή την κατεύθυνση θα ασκήσουμε μέσα στη Βουλή, όλα τα δικαιώματα που μας δίνει το Σύνταγμα για να μάθει και ο Ελληνικός λαός,  τι ακριβώς συνέβη και το κατά πόσο υπήρχε ροή χρήματος, που διοχετεύθηκε , από ποιους και τί είδους «χρήμα» ήταν αυτό.

Για την επέτειο της ποντιακής γενοκτονίας

Για εμάς υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία, μετά  από την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ. Επαναφέρουμε την πρόταση μας για για σύσταση ειδικής διακομματικής επιτροπής της Βουλής, με θέμα τη συστηματική μελέτη, ανάδειξη και διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων . 

Άλλωστε, η  ιστορική αλήθεια απαιτεί μια επιτροπή που συμβάλλει στην “ευαισθητοποίηση της ελληνικής, της τουρκικής και της διεθνούς κοινής γνώμης, χωρίς διάθεση εκδίκησης ή αυθαίρετων γενικεύσεων”.


Πηγή

Leave a Reply