Η Microsoft ανακοίνωσε το τέλος του Internet Explorer 11

Η Microsoft ανακοίνωσε το τέλος του Internet Explorer 11

Το πρόγραμμα περιήγησης της Internet Explorer 11 αποσύρεται

 

Το πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft Internet Explorer 11 θα αποσυρθεί από την Microsoft το 2022 για τις περισσότερες εκδόσεις των Windows.

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Microsoft:

Το πρόγραμμα περιήγησης δεν θα υποστηρίζεται σε όλα τα SKU των Windows 10 και τα Windows 10 IoT από την έκδοση 20H2 και μετά από τις 15 Ιουνίου του 2022.

Η Microsoft σχεδιάζει να απενεργοποιήσει τον Internet Explorer 11 σε όλες τις μη υποστηριζόμενες εκδόσεις και να ανακατευθύνει τα αιτήματα που προσπαθούν να ανοίξουν τον Internet Explorer στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge.

Ο Internet Explorer 11 δεν θα αφαιρεθεί από από το λειτουργικό σύστημα

Οι εκδόσεις των Windows που δεν επηρεάζονται από την απόφαση:

Windows 7 με εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας
Windows 8.1
Windows 10 client LTSC (όλες οι εκδόσεις)
Windows 10 Server SAC (όλες οι εκδόσεις)
Windows 10 IoT Long-Term Servicing Channel (LTSC) (όλες οι εκδόσεις)
Windows 10 Server LTSC (όλες οι εκδόσεις)

Η λειτουργία του Internet Explorer (IE Mode) θα υποστηρίζεται τουλάχιστον έως το 2029  και η εταιρεία θα εκδώσει προειδοποιήσεις ένα έτος πριν από την κατάργηση της λειτουργίας.

 

Γιατί η Microsoft εγκαταλείπει τον Internet Explorer;

Η Microsoft αναφέρει ότι το νέο πρόγραμμα περιήγησης, Microsoft Edge προσφέρει μια ταχύτερη, πιο ασφαλή και πιο σύγχρονη εμπειρία περιήγησης από τον Internet Explorer και ότι θα αντιμετωπίσει μία από τις σημαντικότερες ανησυχίες των χρηστών και των οργανισμών με το IE Mode στο πρόγραμμα περιήγησης.

Η λειτουργία IE μπορεί να μπορεί να τρέχει παλαιούς ιστότοπους που απαιτούν δυνατότητες του Internet Explorer που δεν υποστηρίζουν τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης.

Η απόφαση απόσυρσης του Internet Explorer βασίστηκε στους παρακάτω λόγους, σύμφωνα με τη Microsoft:

Ο Microsoft Edge προσφέρει βελτιωμένη συμβατότητα στον ιστό, καθώς βασίζεται στο Chromium, στον ίδιο πυρήνα που βασίζονται ο Google Chrome και άλλα προγράμματα περιήγησης όπως ο Vivaldi, ο Brave ή ο Opera.

Βελτιστοποιημένη παραγωγικότητα καθώς οι χρήστες και οι οργανισμοί μπορούν να επικεντρωθούν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης αντί να πρέπει να κάνουν τον ζογκλέρ μεταξύ δύο προγραμμάτων περιήγησης.

Καλύτερη ασφάλεια στο πρόγραμμα περιήγησης με νέες δυνατότητες και καλύτερη προστασία ενσωματωμένη στο πρόγραμμα περιήγησης.

Η Microsoft δεν θα δώσει κάποια παράταση μετά την προθεσμία της 15 Ιουνίου του 2022

 


Πηγή

Leave a Reply