Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ και τον ΟΠΕΚΑ

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κίνημα Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Μουλκιώτης και ο Διευθυντής της Κ.Ο., Δημήτρης Μάντζος, πραγματοποίησαν τηλεσυνεργασία με τους Προέδρους και τους Γενικούς Γραμματείς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίες Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και της ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ-ΕΦΚΑ Αγροτών) καθώς και με εκπροσώπους των παρατάξεων των ομοσπονδιών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του e-ΕΦΚΑ και των Φορέων Κοινωνικής Πολιτικής λόγω της απαξίωσης του δημοσίου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (υποστελέχωση, έλλειψη ενιαίου κανονισμού παροχών, ακατάλληλο λογισμικό, κλπ) αλλά και στα ζητήματα ιδιωτικοποίησης της Επικουρικής Ασφάλισης που θέλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση. Τέλος, διατύπωσαν τις  θέσεις και τις προτάσεις των Ομοσπονδιών για την αποτροπή της εισροής των ιδιωτών στην απονομή των συντάξεων και στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, τονίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης μόνιμων προσλήψεων και αναβάθμισης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής, αρχικά ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη λάβει η παράταξη σε σχέση με το πρόβλημα υποστελέχωσης των φορέων, που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους της χώρας. Στη συνέχεια, κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου για την απαξίωση του έργου των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ, ενώ εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά τους.

Τέλος, δεσμεύτηκαν για άμεσες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες και πολιτικές παρεμβάσεις τόσο σε σχέση με τη διασφάλιση του καθολικού και δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, όσο και με την ενίσχυση του προσωπικού των φορέων με τελικό στόχο την αναβάθμισή της.   


Πηγή

Leave a Reply