Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζωών: o αγώνας είναι διαχρονικός και καθημερινός

Kοινή ανακοίνωση Τομέων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Δεν είναι απλά αδέσποτα ζώα. Είναι ζωές σαν εμάς. Νιώθουν, καταλαβαίνουν, χαίρονται, πονάνε και αναζητούν ένα σπίτι, μία φροντίδα και μία αγκαλιά.

Τη φροντίδα και την αγκαλιά ωστόσο κάποιοι τις στερούν πραγματικά και συμβολικά.

Μόνες εξαιρέσεις σε αυτόν τον απογοητευτικό κανόνα είναι διαχρονικά οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτές που θεμελίωσαν νομοθετικά την προστασία των αδέσποτων φίλων μας με σειρά πρωτοποριακών διατάξεων και ενέταξαν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή φιλοσοφία με αποκορύφωμα το νόμο 4039/12.

Σήμερα ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά αδέσποτα ζώα, εγκαταλειμμένα, χωρίς τροφή και νερό, τραυματισμένα, ασθενή, κακοποιημένα ή θανατωμένα πολλές φορές με βάναυσο τρόπο.

Υπάρχει και μια Κυβέρνηση “μαθητευόμενων αρίστων” χωρίς σεβασμό για την πραγματική ευζωία, τη βιοποικιλότητα, τους ειδικούς επιστήμονες, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους φιλόζωους, το Περιβάλλον. Μια Κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τα ζώα, ως ψηφιακά νούμερα χωρίς την απαραίτητη ευαισθησία.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι σθεναρά προσανατολισμένο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αδέσποτων ζώων και δεν περιμένει μία ακόμα “παγκόσμια ημέρα” για να το αποδείξει. Ο αγώνας ήταν, είναι και θα είναι διαχρονικός και καθημερινός.


Πηγή

Leave a Reply