Γιώργος Μουλκιώτης: «Τιμούμε την μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους, τραυματίστηκαν ή επλήγησαν από την εργασία τους»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία ο βουλευτής Βοιωτίας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Στις 28 Απριλίου τιμούμε την μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι, τραυματίστηκαν ή επλήγησαν με άλλο τρόπο από την εργασία τους και αγωνιζόμαστε για υγιέστερους και ασφαλέστερους χώρους εργασίας.

Ο κόσμος της εργασίας έχει αλλάξει ριζικά. Σύμφωνα με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, το άγχος, οι υπερβολικά μακρές ώρες εργασίας και οι ασθένειες συμβάλλουν στο θάνατο περίπου 2,8 εκατομμυρίων εργαζομένων κάθε χρόνο, ενώ επιπλέον 374 εκατομμύρια άνθρωποι τραυματίζονται ή αρρωσταίνουν εξαιτίας της δουλειάς τους.

Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε το ανυπολόγιστο ανθρώπινο πόνο που προκαλούν οι ασθένειες και τα ατυχήματα και να μαχόμαστε τόσο για την αποτροπή τους όσο και για την αναγνώριση της επαγγελματικής ασθένειας και της υγείας στην εργασία ως θεμελιώδεις αρχές και δικαιώματα όλων».


Πηγή

Leave a Reply