Του… Κουφοντίνα στη Βουλή -Αφωνία Τσίπρα 

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στα ύψη ανέβηκε εκ νέου σήμερα στη Βουλή ο πολιτικός υδράργυρος με αιχμή την απεργία πείνας του πολυϊσοβίτη τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο αίτημά του για μετάβαση στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να βάλει τέλος στην απεργία πείνας.

Αφορμή για να ανάψουν τα αίματα αποτέλεσε η πλήρης αφωνία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση, στον απόηχο και των δηλώσεων του βουλευτή του Θοδωρή Δρίτσα, ενώ ο ίδιος κατακεραύνωσε επί 45 λεπτά την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας καταγγέλλοντας παράλληλα σκάνδαλα γαλάζιων στελεχών μέσω απευθείας αναθέσεων και «ανηθικότητα» της κυβέρνησης για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς.

Τη στάση του Αλέξη Τσίπρα έσπευσε να σχολιάσει ο Υπουργός Ανάπτυξης, αποδίδοντάς τη στη συνειδητοποίηση της πολιτικής ζημιάς που έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση του απέναντι στην υπόθεση Κουφοντίνα και κατηγορώντας τον για γαλάζια σκανδαλολογία ως αντιπερισπασμό και διέξοδο στο πλήγμα που δέχεται το κύρος του ίδιου και του κόμματός του.

«Σαράντα έξι λεπτά μίλησε ο κ. Τσίπρας, η λέξη Κουφοντίνας κι απεργία πείνας δεν βγήκε από τα άλαλα χείλη του. Έγινε επί σκοπό. Δεν ήθελε να αναφερθεί. Γιατί έχει καταλάβει πόση πολιτική ζημιά υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ από την υποστήριξη ενός άδικου αιτήματος του καταδικασθέντα τρομοκράτη. Αλλά το πικρό ποτήρι ο κ. Τσίπρας θα το πιει μέχρι τέλους», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Κι επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει για τον Κουφοντίνα άρχισε να χτυπάει την κ. Νικολάου».

Ο κ. Γεωργιάδης πάντως χαρακτήρισε θετική τη «στροφή» του Αλέξη Τσίπρα και τις σαφείς αποστάσεις που κράτησε από τις φιλικές προς τον τρομοκράτη θέσεις, ερμηνεύοντάς μάλιστα τη σιωπή του ως  άδειασμα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχει στις διαδηλώσεις υπέρ Κουφοντίνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (ΣΥΡΙΖΑ) να επισημαίνει ότι η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία σχέση με τα πανό και τα συνθήματα που ακούστηκαν στις συγκεκριμένες πορείες προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης πάντως επανέλαβε ότι η κυβέρνηση και η ελληνική δημοκρατία δεν μπορούν να παράσχουν προνομιακή μεταχείριση πέραν του νόμου στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μετέωρες χαρακτήρισε τις ερμηνείες Γεωργιάδη, ο Νίκος Βούτσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας εκ νέου την κυβέρνηση για μη «νηφάλια» αντιμετώπιση ενός ζητήματος «ισονομίας», στοχοποίηση της Αριστεράς και διχασμό της κοινωνίας.

«Ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής αλλά και στις δηλώσεις του παντού δεν έχει αφήσει ούτε έναν κόκκο, ούτε μία χαραμάδα για παρερμηνείες, για να έρχεστε εσείς, ως παράταξη, και να στοχοποιείτε την Αριστερά Με αυτή την τακτική, δημιουργείτε την αχλή κάτω από την οποία θέλετε να κρύψετε όλα τα προηγούμενα ενδεχομένως και να διχάσετε την ελληνική κοινωνία. Δεν θα τα καταφέρετε, κανείς δεν θα πέσει σε αυτή την παγίδα. Εσείς θα βγάλετε το φίδι από την τρύπα. Εσείς έχετε την καυτή πατάτα στα χέρια. Οφείλετε να δώσετε λύσεις και να πάρετε τις αποφάσεις σας ενώπιων του νόμου και της ιστορίας», επισήμανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Δριμύ κατηγορώ περί επικίνδυνου διχασμού εναντίον αμφότερων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, επισημαίνοντας ότι η διαρκής οξεία αντιπαράθεση για τον Κουφοντίνα όπου οι δύο παρατάξεις ρίχνουν «λάδι στη φωτιά», εκπέμπει τη θλιβερή εικόνα ότι η Βουλή δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να χαμηλώσουν άμεσα οι τόνοι ιδίως εν μέσω της κρίσιμης συγκυρίας με την έξαρση της πανδημίας.

Την ενόχληση της Ελληνικής Λύσης για το καθημερινό λεκτικό πινγκ πονγκ κυβέρνησης κι αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα, εξέφρασε και Κώστας Χήτας, επισημαίνοντας την ύπαρξη άλλων σημαντικών ζητημάτων.

Για διχασμό της κοινωνίας με την υπόθεση Κουφοντίνα ως αντιπερισπασμό στα λάθη και τις μεθοδεύσεις της, κατήγγειλε την κυβέρνηση ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Έκκληση για «λιγότερο Λιγνάδη, λιγότερο Κουφοντίνα» στο δημόσιο διάλογο απηύθυνε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι εν μέσω της πανδημίας το τελευταίο που χρειάζεται είναι περισσότερο δηλητήριο και τοξικότητα.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply