Να πάψει η Κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τους δημοσίους υπαλλήλους ως πιόνια σε μικροκομματικά παιχνίδια

Ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής

Αντί η κυβέρνηση να κάνει μια σωστή καταγραφή αναγκών και προγραμματισμό προσλήψεων, τινάζει στον αέρα την κινητικότητα και τη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων που έλαβαν μέρος σε αυτή. Υπάλληλοι των οποίων τα αιτήματα κινητικότητας είχαν εγκριθεί κι οι οποίοι είχαν μετακομίσει και μεταγράψει τα παιδιά τους στο νέο τους σχολείο, κλήθηκαν να επιστρέψουν στις προηγούμενες υπηρεσίες τους μέσα σε λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα, αιφνιδιαστικά, με βραδινή τροπολογία (παρ.3 και 4 του άρθρου 490 ν.4781/2021), η κυβέρνηση αποφάσισε ότι για να αποσπαστεί κάποιος από μικρό, ορεινό ή νησιωτικό Δήμο θα πρέπει να είναι καλυμμένο το 80% των θέσεων του κλάδου στον οποίον ανήκει, έναντι του 65% που ίσχυε μέχρι τώρα. Έδωσε, δε αναδρομική ισχύ στην εν λόγω διάταξη, με πρόβλεψη για ανάκληση των αποφάσεων μετακίνησης των ανωτέρω υπαλλήλων ή για παύση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της μετακίνησής τους, γεγονός που πλήττει βάναυσα την αρχή της ασφάλειας δικαίου και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης.

Καλούμε την κυβέρνηση

  • να ανακαλέσει άμεσα την αναδρομική ισχύ της τροπολογίας
  • να μια σωστή καταγραφή των κενών θέσεων και των αναγκών του Δημοσίου σε προσωπικό την οποία να συνδέσει με τον προγραμματισμό προσλήψεων και το πρόγραμμα κινητικότητας, και
  • να πάψει να αντιμετωπίζει το κράτος και τους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτό ως μέσα για την άσκηση μικροκομματικών παιγνίων.


Πηγή

Leave a Reply