Μιχάλης Κατρίνης: Τροπολογίες εκλογικού «μαγειρέματος»

Απόσπασμα από την ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Κυρία Πρόεδρε,

Εμείς δεν θα μιλήσουμε για την ουσία της διάταξης, γιατί ούτως ή άλλως είχαμε καταψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου, όταν είχε έρθει σε αυτήν την Αίθουσα.

Θέλω να πω, όμως, σε όσους διακονούν τον κοινοβουλευτισμό εδώ μέσα ότι προκάλεσε εντύπωση, κυρία Πρόεδρε, ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε νομοσχέδιο χωρίς τροπολογία του κ. Αυγενάκη. Ο κ. Αυγενάκης κάθε δεκαπέντε ημέρες, σε άσχετα νομοσχέδια, φέρνει μία τροπολογία η οποία όλως τυχαίως σχετίζεται με την αγωνία του και το μοναδικό του ενδιαφέρον, τις εκλογές, τις αρχαιρεσίες Αθλητικών Ομοσπονδιών. Πλέον η αθλητική πιάτσα βοά ότι υπάρχει πρωτοφανής αγωνία του Υπουργού, της Κυβέρνησης να ελέγξει οτιδήποτε είναι σε εκλογική διαδικασία με ιδιαίτερη ζέση στον τομέα του αθλητισμού. Και ο κ. Αυγενάκης φροντίζει κάθε δεκαπέντε, είκοσι μέρες να μας φέρνει μια τροπολογία. Μάλιστα, σήμερα φέρνει τροπολογία με αναδρομικότητα από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020, μην τυχόν και προσβληθεί κάποια απόφαση που ο ίδιος φαίνεται ότι θέλει να δρομολογήσει μέσω εκλογικής διαδικασίας.

Κυρία Πρόεδρε, νομίζω πως είναι θέμα της Κυβέρνησης. Δεν μπορεί ένα ολόκληρο Υπουργείο σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα να εξαντλείται μόνο σε εκλογικού «μαγειρέματος» τροπολογίες, σε ασύνδετα νομοσχέδια που προσπαθούν να κόψουν και να ράψουν τα αποτελέσματα με βάση τις επιλογές του κ. Αυγενάκη, της παράταξής του ή του Μαξίμου. Αυτό, λοιπόν, το πράγμα πρέπει να το σταματήσετε. Είναι καταδικαστέο. Διαφωνούμε και με την ουσία, αλλά και με τον τρόπο που συστηματικά επιλέγει ο κ. Αυγενάκης να φέρνει ζητήματα που αφορούν μονοθεματικά μόνο αυτήν την αγωνία. Το καταγγέλλουμε και νομίζουμε ότι πλέον όλος ο κόσμος του αθλητισμού έχει αντιληφθεί ότι είναι ένα Υπουργείο του οποίου το μόνο ενδιαφέρον είναι ο έλεγχος των εκλογών των σωματείων και των ομοσπονδιών.

Ευχαριστώ.»

Leave a Reply