Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Η πολιτική ταυτότητα ενός ανθρώπου δεν αποτελεί αιτία ξυλοδαρμού όπως υπονοούν από τη ΝΔ»

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά FM 90,1» και την εκπομπή «Μέχρι Τέλους» με τους δημοσιογράφους Γ. Κουβαρά και Γ. Πιέρρο:

Για τα επεισόδια της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη:

Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει στοιχειωδώς σώας τας φρένας του, αισθάνεται ντροπή βλέποντας τις εικόνες στις οποίες ένας πολίτης, που δεν αντιστέκεται, δεν φέρει όπλο, δεν αντιδρά, δέχεται υπέρμετρη βία από την αστυνομία.

Σε καμία περίπτωση τέτοια φαινόμενα δεν τιμούν την αστυνομία, το Κράτος Δίκαιου και την Δημοκρατία μας. Το αυτονόητο είναι προφανώς η Ένορκη Διοικητική Εξέταση να προχωρήσει άμεσα και να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν και σε όσους ενεπλάκησαν στο περιστατικό αυτό. 

Αντικειμενικά αυτά τα περιστατικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως μεμονωμένα και προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Υπάρχουν δύο στοιχεία που το αναδεικνύουν. Οι δηλώσεις του Συνηγόρου του πολίτη κ. Ποττάκη, καθώς και του κ. Αλιβιζάτου, επικεφαλής της άτυπης Επιτροπής για περιστατικά αστυνομικής βίας.

Ο κ. Αλιβιζάτος ανέφερε σε ανάρτηση του ότι η επιτροπή έχει πάψει την λειτουργία τους εδώ και έναν χρόνο, καθώς στο τελευταίο του πόρισμα στις 4/5/2020 που αφορούσε 20 ακόμη περιστατικά αστυνομικής βίας, με σκοπό την απόδοση ευθυνών και συστάσεων στα παρεκτρεπόμενα αστυνομικά όργανα, η πολιτική ηγεσία έστειλε το μήνυμα ότι δεν θέλουν να ασχοληθούν με τα ζητήματα αυτά.

Αντίστοιχα, ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ποττάκης, ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση των καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής βίας κατά 75%,και κατά 25% σε αυτά που φτάνουν για διερεύνηση στον Συνήγορο του Πολίτη.

Δυστυχώς, αυτό υποδηλώνει ότι – τουλάχιστον – υπάρχει μια ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Για τις δηλώσεις Κυρανάκη:

Ο κ. Κυρανάκης δεν είναι, ούτε ο Εισαγγελέας, ούτε η Αστυνομία, ούτε με κανέναν άλλο τρόπο αρμόδιος για να διαχειρίζεται στον αέρα προσωπικά δεδομένα, και πόσο μάλλον υπονοώντας ότι η αστυνομία προέβη στις ενέργειες αυτές εξαιτίας των πολιτικών πεποιθήσεων του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Νομίζω ότι έχουμε Δημοκρατία ακόμη στην Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος τουλάχιστον χθες, δεν φάνηκε να προβαίνει σε ενέργειες που παρακάμπτουν το θεσμικό της πλαίσιο. 

Ότι και να πιστεύει και από όποιον πολιτικό χώρο και να προέρχεται, αυτό δεν νομιμοποιεί κανέναν να τον δέρνει. Και φυσικά δεν νομιμοποιεί κανέναν κ. Κυρανάκη να υπονοεί, ότι η πολιτική του ταυτότητα είναι ο λόγος που τον έδειραν.

Για τη δήλωση της Φ. Γεννηματά:

Σε περιόδους στις οποίες προϋπάρχει το υπόβαθρο ενός κουρασμένου λαού, εξαιτίας της πανδημίας, η όξυνση που πολλές φορές δημιουργείται τεχνητά από τη ΝΔ και την ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. 

Ποια είναι αυτά; Ένα σύστημα υγείας που ασφυκτιά, τα κρούσματα που αυξάνονται στη χώρα με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown, οι επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία που δυστυχώς δεν βλέπουν λύση και προοπτική.

Πρέπει να επαναφέρουμε την ατζέντα ξανά στα μεγάλα ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας και της οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της.


Πηγή

Leave a Reply