Κινεζικό σχέδιο για «νέους τύπους κατανάλωσης» – Τι προβλέπει

To Πεκίνο παρουσίασε ένα σχέδιο χθες, ενθαρρύνοντας νέους τύπους κατανάλωσης και προστασίας των δικαιωμάτων, όσων εργάζονται στα νέα επιχειρηματικά μοντέλα.

Το σχέδιο αυτό, καταρτίστηκε από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων και άλλες 27 κυβερνητικές υπηρεσίες και προβλέπει νέες πολιτικές για τη διασφάλιση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και των παροχών για τους μισθούς, τις ώρες εργασίας, την ασφάλεια των εργασιακών χώρων, αλλά και την κοινωνική ασφάλιση.

Οι υπηρεσίες που είναι σχετικές με την εργασία τους, αλλά και την κοινωνική τους ασφάλιση θα παρέχονται ψηφιακά για τους εργαζόμενους με ευέλικτη εργασία, σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο.

Το Πεκίνο θα καταβάλει προσπάθεια για την ενθάρρυνση νέων επιχειρηματικών μοντέλων στις πωλήσεις λιανικής, ενώ καλεί για την ανάπτυξη των πωλήσεων χωρίς φυσική παρουσία, τη δημιουργία αλυσίδων ψηφιακών καταστημάτων, αλλά και δράσεων της ψηφιακής οικονομίας, με τεχνολογίες live-streaming.

Το ίδιο σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη του τομέα «διαδικτύου και ιατρικής υγείας» ενώ θα καταρτιστούν κανόνες για τη λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, αλλά και των ψηφιακών νοσοκομείων.

Οι ψηφιακές επιχειρήσεις πολιτισμού και τουρισμού θα προωθηθούν περισσότερο, ενώ η προσφορά διαδικτυακών υπηρεσιών εκπαίδευσης θα αναπτυχθεί με συντονισμένο τρόπο, όπως προβλέπει το ίδιο σχέδιο.

Παράλληλα, προβλέπεται η διακίνηση αγροτικών προϊόντων, η ενίσχυση της κατασκευής υποδομών πληροφορικής νέας γενιάς, η επιτάχυνση της εφαρμογής νέου εξοπλισμού, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, η βελτίωση της ανάπτυξης και της εκπαίδευσης σε νέες θέσεις εργασίας, αλλά και η ενδυνάμωσης της οικονομικής υποστήριξης στους νέους τύπους κατανάλωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply