Γ.Δημητριάδης: «Τέλος η Κοινωφελής εργασία για το 2021 με υπογραφή ΝΔ»

 

Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ ανανεώνει διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ κατά το δοκούν, άλλα προγράμματα όπως αυτό της κοινωφελής εργασίας με έμψυχο δυναμικό 36.500 εργαζόμενους σε δήμους, περιφέρειες, και κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, τα αφήνει να αργοπεθαίνουν.

Άνθρωποι οι οποίοι συνέβαλλαν για 8 συνεχόμενους μήνες στην εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών καλύπτοντας καίριες ανάγκες των φορέων, θα πεταχτούν στην ανεργία.

 

Τέτοια είδους προγράμματα κοινωφελούς εργασίας τα οποία λειτουργούν ως ‘plug and play’ για τους φορείς, με εμπείρους πλέον εργαζόμενους και με την εργασία τους να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι  για τους  δήμους και τις περιφέρειες, θα έπρεπε η ανανέωση-παράταση να αποτελούν άμεση προτεραιότητα για τα αρμόδια υπουργεία..

 

Μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα μέσα στο 2021, ουσιαστικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αφήνει τις υπηρεσίες ξεγυμνωμένες μέσα σε ένα κυκεώνα προβλημάτων και ελλείψεων ανθρώπινου δυναμικού, ενώ παράλληλα  βυθίζει ακόμη 36.500 οικογένειες στην ανεργία.

 

Να τονιστεί δε, ότι το οικονομικό σκέλος ενός τέτοιου πρόγραμματος ανήκει στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και αυτό και μόνο δίνει την δυνατότητα ανανέωσης-παράτασης συμβάλλοντας έτσι στη βέλτιστη λειτουργία των υπηρεσιών.

Εν κατακλείδι,  η ανανέωση του εν λόγω προγράμματος έχει όλα τα εχέγγυα για να υλοποιηθεί, φτάνει να υπάρχει και η πολιτική βούληση, αλλά αυτή από ότι φαίνεται για την ώρα δυστυχώς εξαρτάται-συγχέεται άμεσα μόνο από την απόφαση της Κυβέρνησης για το αν θα  οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές η όχι.

Για τον σύλλογο μας, η συνέχιση της εργασίας όλων των εργαζομένων αυτού του προγράμματος είναι επιβεβλημένη, καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν εξειδικευθεί και είναι πλέον αναντικατάστατοι αφού ο κάθε ένας από αυτούς συμβάλει στο μέγιστο βαθμό στην εύρυθμη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων θα είναι δίπλα σε αυτούς τους 36.500 εργαζόμενους μέχρι το εύλογο και δίκαιο αίτημα τους να γίνει πράξη”.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 

 

Leave a Reply