Τραγωδία στον Έβρο πυροσβέστης-Έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει μαθητές

Πυροσβέστης που συμμετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών δημοτικού εντοπίστηκε νεκρός στον Απαλό του δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο 46χρονος πυροσβέστης, ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, παρασύρθηκε και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα πιο πέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Πολλά και έντονα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τη Θράκη. Σπίτια σε πόλεις και χωριά πλημμύρισαν, περιοχές αποκόπηκαν από άλλες, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί ενός δημοτικού και ενός νηπιαγωγείου στον Έβρο έζησαν θρίλερ αφού αποκλείστηκαν από την κακοκαιρία και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Στην επιχειρηση αυτη έχασε τη ζωή του ο άτυχος πυροσβέστης.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου στον Απαλό, οι οποίοι μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο σχολείο τους.

«Είναι η περιοχή του Απαλού , απέναντι από το αεροδρόμιο όπου έχει πλημμυρίσει όλη από την υπερχείλιση των χειμάρρων. Έγινε οργανωμένη απομάκρυνση του νηπιαγωγείου με 21 μαθητές και δυο εκπαιδευτικούς.

Το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη οργανωμένη απομάκρυνση 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της πυροσβεστικής ενώ στο δημοτικό οι μαθητές απομακρύνονται με τη βοήθεια του στρατού , με τα στάγιερ και με τα οχήματα του Δήμου. Ο προαύλιος χώρος είναι πλημμυρισμένος και δεν περπατιέται», ανέφερε  στο protothema.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί στην περιοχή με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, αναμένεται, όμως, αύξηση των δυνάμεων. Τα περισσότερα προβλήματα αφορούν τους οικισμούς Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Προειδοποίηση εξέδωσε και ο Δήμος Σαμοθράκης, καλώντας τους δημότες λόγω της έντονης βροχόπτωσης να  «δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους».

Σουφλί: Πλημμύρισαν σπίτια σε πόλη και χωριά

Πολλά και σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν και στο Σουφλί και στα γύρω χωριά οι έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίζονταν από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι. Δεν είναι υπερβολή να πέι κανείς ότι ποι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρους. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Σπιτια, αυλές αλλά και υπόγεια πλημμύρισαν ενώ η Πυροσβεστική δενα προλάβαινε τις κλήσεις για όσους είχαν πρόβλημα, όπως αναφέρει το Evros_news .

 


Πηγή

Leave a Reply