Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι-Συγκλονίζουν οι εικόνες νεκρών ζώων από την πείνα

Συγκλονίζουν οι εικόνες νεκρών ζώων

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα λόγω των μέτρων της καραντίνας που κυριολεκτικά έχουν ξεκινήσει να τους αποδεκατίζουν και αυτό θα σημάνει ότι ακόμα ένας τομέας παραγωγής στην Ελλάδα θα θαφτεί προς όφελος των ξένων συμφερόντων.

Ψοφάνε από την πείνα τα αιγοπρόβατα πολλών κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα, καθώς από την μία ο κορωνοϊός, από την άλλη η αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών και οι «πράσινες» προϋποθέσεις της Ατζέντας 2030 «γονατίζουν» την κτηνοτροφία με τις βιομηχανίες μεταλλαγμένων να περιμένουν στην γωνία, προκειμένου να αναλάβουν την παραγωγή κρέατος εργαστηρίου.

Από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο είναι η Κρήτη. Μία από τις πολλές περιπτώσεις να φέρνει στην δημοσιότητα ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, Γρύλλος Παπαδάκης, με φωτογραφίες που προκαλούν φρίκη.

Ο κ. Παπαδάκης φωτογράφισε νεκρά ζώα σε στάβλο κτηνοτρόφου του Μυλοποτάμου, που τον κάλεσε προσωπικά να τα δει με τα μάτια του, ώστε να στηρίξει και με τον δέοντα τρόπο τα επιχειρήματά του προς την κυβέρνηση, για την τεράστια ανάγκη οικονομικών ενισχύσεων το συντομότερο δυνατό στους αιγοπροβατοτρόφους του νησιού!

«Κάποιος κτηνοτρόφος από τον Μυλοπόταμο – δεν αναφέρω το όνομά του για ευνόητους λόγους – με κάλεσε. Και μου έδειξε μερικά από τα ζώα του που ψοφάνε από την πείνα! Καθίσαμε και συζητήσαμε για λίγο. Διέκρινα στο πρόσωπό του πραγματικά τη λύπη. Τον κοίταζα και απορούσα τι κουράγιο να δώσω στον άνθρωπο αυτό. Στη συζήτηση λοιπόν που κάναμε, μου λέει ότι βλέπει να χάνονται όλοι οι κόποι μιας ζωής.

Και χάνονται σιγά-σιγά, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι, και ότι ντρέπεται την οικογένειά του γιατί δεν έχει φτάσει ποτέ σε αυτό το σημείο, να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις διατροφικές ανάγκες των ζώων του, αλλά και της ίδιας της οικογένειάς του, αφού έχει καταχρεωθεί στις ζωοτροφές και τα τριφύλλια.

Το μόνο που μπορούσα να του πω είναι να κάνει υπομονή και όλα θα πάνε καλά και ότι θα ενεργήσουμε γρήγορα λίαν συντόμως, να ειδοποιηθεί ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να συζητηθούν αυτά τα έντονα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε κτηνοτρόφος»…

«Από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη έχουμε πάρα πολλές ανάλογες περιπτώσεις με νεκρά ζώα. Ο κόσμος είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Όταν δεν μπορείς να ζήσεις την οικογένειά σου, τα όποια λίγα χρήματα που μπορεί να έχεις δε θα τα δώσεις για να πάρεις ζωοτροφές. Θα τα διαθέσεις για να βοηθήσεις να μην πεινάσουν τα παιδιά σου», τονίζει ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, εκφράζοντας και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο νέος υπουργός δεν έχει ακόμα δώσει καμία απάντηση στους κτηνοτροφικούς συλλόγους της Κρήτης και στο αίτημά τους για συνάντηση στο υπουργείο, μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ανάλογες περιπτώσεις συμβαίνουν σε όλη την επικράτεια:

 

 

 

 

 


Πηγή

Leave a Reply