Νέο κρούσμα αυταρχισμού από τη Δημοτική Αρχή

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει «νέο κρούσμα αυταρχισμού στο Δήμο Ιωαννιτών», για κλήση σε απολογία εργαζόμενων της καθαριότητας, με την κατηγορία ότι δεν δούλεψαν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020.

«Η κατηγορία αυτή είναι πέρα για πέρα ανυπόστατη με βάση το έγγραφο της υπηρεσίας καθαριότητας. Επιπλέον ανάμεσα στους εργαζόμενους είναι και μέλος της διοίκησης του σωματείου» αναφέρει ο σύλλογος.

Κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι καλεί εργαζόμενους σε απολογία, «ενώ το γραπτό πρόγραμμα της καθαριότητας για τη συγκεκριμένη μέρα δεν προέβλεπε πλήρη λειτουργία της υπηρεσίας. Προέβλεπε μόνο 2 απορριμματοφόρα για όλη την πόλη, στις 10:00 πμ της Κυριακής. Για το πρόγραμμα έχει αποκλειστική ευθύνη η Δ/νση Καθαριότητας και κανείς άλλος. Οι συνάδελφοί μας, όμως δεν ήταν στα πληρώματα που με βάση το πρόγραμμα έπρεπε να δουλεύουν τη συγκεκριμένη μέρα, παρά το γεγονός ότι ζήτησαν να δουλέψουν ως προσωπικό ασφαλείας».

Επίσης, θεωρεί την κλήση «ένα ακόμα δείγμα αυταρχισμού» της δημοτικής αρχής και σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι «όχι μόνο δεν είχαν υποχρέωση να δουλέψουν εκείνη την ημέρα αλλά πολύ σωστά περιφρούρησαν την απόφαση του σωματείου που συμβάδιζε με τις γραπτές αποφάσεις της διεύθυνσης. Με τέτοιες ενέργειες η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, για ακόμα μια φορά δίνει σήμα στην μεγάλη εργοδοσία της πόλης να συνεχίσει τις αυθαιρεσίες στους χώρους δουλειάς. Κινείται με το σκεπτικό του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που θέλει να σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Που θέλει να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα 10ωρη εργασία και μισθούς πείνας».

Ο Σύλλογος ζητάει από τη δημοτική αρχή να βάλει στο αρχείο την υπόθεση.


Πηγή

Leave a Reply