Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρέπει να πάρει θέση στο πλευρό των εργαζομένων και όχι να στέκεται μεροληπτικά απέναντι στις επιθέσεις της εργοδοσίας

Πέρασαν περίπου 20 ημέρες από τότε που ανακοινώθηκε η απόφαση του Δήμου και του Δημάρχου Αλίμου να κινηθούν σε βάρος 18 ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων, καθώς και σε βάρος των προέδρων τους και άλλων φυσικών προσώπων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο μέλος το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, από το ΜΕΤΑ που διώκεται εκδικητικά για την συνδικαλιστική της δράση.

Μεταξύ των σωματείων που διώκονται από τον Δήμαρχο Αλίμου είναι τρία σωματεία και οι πρόεδροί τους, που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής, ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς και ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου Κρήτης), ο πρόεδρος και το σωματείο των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) που είναι επίσης στους ΟΤΑ, καθώς και ο Γιώργος Χαρίσης, μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η Αναστασία Παπαχρίστου.

Παράλληλα, αυτή την περίοδο έχουν λάβει κλητεύσεις για να δικαστούν, στις 26/6/2021, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μάριος Κατσουρός και Βασίλης Γκιτάκος, πάλι από τον Δήμαρχο Αλίμου, για παλιότερη υπόθεση που αφορούσε την έντονη διαμαρτυρία τους στην προσπάθεια εκδικητικής απόλυσης της τότε αντιπροέδρου του σωματείου και μέλος του ΜΕΤΑ Δήμητρας Δημητρίου.

Η κίνηση αυτή του Δημάρχου Αλίμου να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση και να φιμώσει κάθε φωνή κριτικής απέναντι στην αντεργατική πολιτική του, εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης, έντασης της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού και περιστολής των ατομικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, που με πρόσχημα την πανδημία, έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες έχει ενεργοποιηθεί ο νόμος «περί υπαιθρίων συναθροίσεων» και καλούνται σε απολογία οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ για «απείθεια», «παρακώλυση συγκοινωνιών» για τις κινητοποιήσεις το Σεπτέμβριο του 2020. Έτσι αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους μαχητές της πρώτης γραμμής απέναντι στην πανδημία!

Και ενώ έχουν περάσει σχεδόν 20 μέρες η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για να αποδοκιμάσει το Δήμαρχο Αλίμου και να εκφράσει την αλληλεγγύη της σε όσους διώκονται!

Σήμερα είναι απολύτως αναγκαίο το συνδικαλιστικό κίνημα να δει την πραγματικότητα και την συντονισμένη επίθεση που δέχονται, από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, οι αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού μας και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για να ανταποκριθεί στο ρόλο του που είναι η στήριξη των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Ελπίζουμε ότι γρήγορα θα πρυτανεύσει η κοινή λογική στην πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ιδιαίτερα στη ΣΥΝΑΝ, για να μην πέσει στο ναδίρ η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στη συλλογική δράση. Τα συνδικάτα συνάδελφοι γεννήθηκαν για να αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι συλλογικά και όχι καταμόνας τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες και όχι για να είναι αδιάφορα ή να στέκονται απέναντί τους!


4 Φλεβάρη 2021
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ


Πηγή

Leave a Reply