Η ΕΕ καταδικάζει τις επικρίσεις του Σλοβένου πρωθυπουργού σε βάρος ΜΜΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδίκασε σήμερα τις επικρίσεις του Σλοβένου πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα εναντίον μιας δημοσιογράφου που έγραψε ένα άρθρο όπου ανέφερε πως η ελευθερία του Τύπου είναι υπό πίεση στη χώρα του, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ένα τουίτ ο Γιάνσα κατηγόρησε τη δημοσιογράφο του Politico Λίλι Μπάγερ ότι είπε ψέματα σε άρθρο της με τίτλο “Inside Slovenia’s war on the media” (“Στα ενδότερα του πολέμου της Σλοβενίας εναντίον των ΜΜΕ”), όπου επικαλείτο δημοσιογράφους και οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου οι οποίοι είπαν πως ο Γιάνσα δημιουργεί ένα κλίμα φόβου στα ΜΜΕ.

“Λοιπόν η @liliebayer έλαβε εντολή να μην πει την αλήθεια, έτσι επικαλέστηκε κυρίως ‘άγνωστες’ πηγές από την άκρα αριστερά και σκόπιμα αγνόησε πηγές με ονόματα και ακεραιότητα”, έγραψε ο Γιάνσα σε ένα τουίτ, στα αγγλικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τουίτ, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: “Καταδικάζουμε οποιεσδήποτε επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων. Δεν θα το κάναμε αυτό στις Βρυξέλλες και δεν περιμένουμε άλλοι να ενδίδουν σε τέτοιες πρακτικές”.

Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερασπίστηκαν την Μπάγερ, περιλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ, ο οποίος κατηγόρησε τον Γιάνσα για μπούλινγκ.

Ο Γιάνσα απάντησε “Και, @guyverhofstadt, απαντήσαμε όλες τις ερωτήσεις της — και το @POLITICOEurope αγνόησε όλες τις απαντήσεις μας. Ποιος κάνει μπούλινγκ σε ποιον;”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply