Γιώργος Φραγγίδης: «Συνεργασία όλων και όχι πόλεμος χαρακωμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς»

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή Ν. Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο με την πανδημία του κορωνοϊού, τα συνεχή μέτρα περιορισμού, την οικονομική δυσπραγία χιλιάδων επιχειρήσεων, τους χιλιάδες ανέργους, την απογοήτευση και το θυμό των Ελλήνων πολιτών.

Παράλληλα, η πανδημία έφερε στην επιφάνεια τις μεγάλες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας στις υποδομές, τις ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.  

Κάτω όμως από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ με ηρωικές προσπάθειες, παρά την απώλεια ζωής δεκάδων ιατρών και νοσηλευτών, έδωσε και συνεχίζει να δίνει τον αγώνα του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της.

Απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση, επιβάλλεται η συνεργασία όλων των δυνάμεων του ΕΣΥ και όχι συμπεριφορές αυταρχισμού και τρομοκράτησης από την πλευρά των Διοικήσεων των Νοσοκομείων προς τους εργαζόμενους (ιατρούς και νοσηλευτές), επειδή οι δεύτεροι αναδεικνύουν ολιγωρίες και ελλείψεις στα νοσοκομεία σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα την περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, που έπληξε σημαντικά και το Νομό Κιλκίς, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς διαμάχης ανάμεσα στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και τον Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων, διότι μίλησε για αδυναμίες και ελλείψεις του νοσοκομείου στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, πράγμα που ομολογούν και οι γιατροί του νοσοκομείου.

Ακόμη και αν υπάρχουν υπερβολές, δεν δικαιολογείται τέτοια σκληρή αντίδραση της Διοίκησης. Εξάλλου, οι πράξεις της μπορούν να δώσουν τις απαντήσεις σε όσα ομολογούνται από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. 

Προερχόμενος από το χώρο υγείας και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, αντιλαμβάνομαι ότι διαμορφώνεται εδώ και καιρό ένα πεδίο μάχης, που βρίσκει χαμένους τόσο τους πολίτες του Νομού Κιλκίς όσο και τους εργαζόμενους αλλά και την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Διαμορφώνεται στην κοινή γνώμη ανασφάλεια που μειώνει την αξιοπιστία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Κοινός τόπος όλων, θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νομού Κιλκίς.

Αυτό αξίζουν οι κάτοικοι του Νομού και όχι άγονες και αναποτελεσματικές διαμάχες.


Πηγή

Leave a Reply