Φιάσκο με τα 300 λεωφορεία

Δήλωση Χρήστου Γκόκα, Υπεύθυνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για το Διαγωνισμό Προμήθειας των 300 λεωφορείων με leasing

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να μην εγκρίνει τη σύμβαση προμήθειας των 300 λεωφορείων με leasing από την ΟΣΥ ΑΕ, συνιστά αποτυχία της Κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα των Αστικών Συγκοινωνιών, και μάλιστα σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας.

Ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία του κοινού συνεχίζονται με νέες καθυστερήσεις και η υπόθεση αυτή μπαίνει σε νέες περιπέτειες.

Από την εξαγγελία, για νέα λεωφορεία στις γραμμές από τον Οκτώβριο, φθάσαμε στο Μάρτιο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα στην πράξη.

Η πραγματικότητα της απόρριψης του διαγωνισμού δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Αντίστοιχα ερωτήματα έχουμε θέσει και στη Βουλή. 

Πρώτο ζήτημα είναι τα κλειστά παράθυρα των λεωφορείων που προσφέρονται. Δεν μπορεί να μην εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος εξαερισμός για την προστασία και την υγεία των επιβατών.

Πέρα από το θέμα των κλειστών παραθύρων, θίγονται και άλλα ζητήματα του διαγωνισμού και των προσφορών. Σε κάθε περίπτωση τα λεωφορεία πρέπει να παραδοθούν σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.

Πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές της προκήρυξης και τις τεχνικές προσφορές που υποβλήθηκαν, αλλά και για τη συνολική διαδικασία του διαγωνισμού. Θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα στοιχεία της διακήρυξης και των προσφορών στη Βουλή, για να ενημερωθεί.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει, ότι ενάμισι χρόνο μετά τις εκλογές και ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο, αφού η Κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη και απέτυχε να βελτιώσει τις Αστικές Συγκοινωνίες.


Πηγή

Leave a Reply