Ευαγγελία Λιακούλη: «Η Κυβέρνηση του σκότους!»

Ανακοίνωση της Ευαγγελίας Λιακούλη:

«Οι μέρες που γίναν νύχτες, δεν έγιναν χωρίς ευθύνες.

Στην καρδιά της πανδημίας, με την κοινωνία να στενάζει και την οικονομία να ψυχορραγεί,  ένα καιρικό φαινόμενο, που είχε προβλεφθεί πριν δύο μέρες,  ήρθε να καταδείξει  ότι το επιτελικό κράτος, με τα επιτελεία, τους επιτελάρχες και τους επιτελικούς,  δεν κατάφερε να κρατήσει τελικά,  ούτε τα φώτα ασφαλείας ανοιχτά.

Αγκομαχώντας και υπερβάλλοντας , παρουσιάζοντας το ακραίο ως απίθανο και το σπάνιο ως αδύνατο, επιχείρησαν να ρίξουν, μετά το πραγματικό, και επικοινωνιακό σκοτάδι, για να καλύψουν τα ακάλυπτα και να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα…

Την ίδια ώρα,  κόσμος και κοσμάκης, κράταγε τη λαμπάδα της Ανάστασης για λίγο φως  και τυλιγόταν σε κουβέρτες για λίγη ζέστη, παράγοντας μια εικόνα χιτσοκική, στην αυγή του 2021.

Τα επιτελεία μπερδεύτηκαν και άρχισαν το γνώριμο παιχνίδι της πολιτικής «κολοκυθιάς».

Ποιος φταίει; Ουδείς!

Για παράδειγμα, ο  κ Βορίδης , δεν μπόρεσε να συντονιστεί,  ούτε με …τον εαυτό του! Με αυστηρό ύφος- χαρακτηριστικό γνώρισμα των απανταχού «παντογνωστών»,  το πρωί, που βρήκε χιλιάδες πολίτες χωρίς ρεύμα, είπε ότι η αρμοδιότητα κλαδέματος των επικίνδυνων δέντρων ανήκει στους ΟΤΑ. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, μετά την παρέμβαση της ΚΕΔΕ και τη συνειδητοποίηση ότι οι δήμαρχοι της περιοχής που είχε τις περισσότερες διακοπές ρεύματος πρόσκεινται στην παράταξη της ΝΔ, ο κ. Βορίδης «ανέκρουσε πρύμνα»  κι άρχισε να μασά τα λόγια του και να κατηγορεί τον ΔΕΔΔΗΕ.

Μάλλον έπρεπε να σιωπήσει, αφού δεν ήξερε και δεν ρώτησε.

Όμως έτσι ,κλονίζεται η  εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος, που  είναι ένας σπάνιος πόρος και δεν πρέπει να αναλίσκεται σε μικροπολιτικούς θεατρινισμούς.

Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι προτεραιότητα σε κάθε κράτος Δικαίου και γι’ αυτό πρέπει με νηφαλιότητα να δει η κυβέρνηση τι δεν λειτούργησε στην πρόσφατη «Μήδεια» και να το διορθώσει.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει προτάσεις για το σπάσιμο των silos της διοίκησης και τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών.

          Καταθέσαμε αίτημα στον κ Πρόεδρο της Βουλής και στον Πρόεδρο της Επιτροπής                          

          Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης να συνεδριάσει εκτάκτως η επιτροπή με θέμα   

          τις κυβερνητικές αστοχίες και παραλείψεις κατά τη διαχείριση του σφοδρού κύματος

κακοκαιρίας «Μήδεια», το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της   ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, ανά την Επικράτεια.

Να δούμε συνολικά το θέμα, και να φωτίσουμε με δικαιοσύνη και ρεαλισμό, όλες τις πλευρές του.

Αυτό άλλωστε θα είναι το μόνο φως,  μέσα στο απόλυτο κυβερνητικό σκοτάδι…»


Πηγή

Leave a Reply