Εθελουσία ΕΛΤΑ για 2.000 εργαζομένους και οι παγίδες της!

Εθελουσία ΕΛΤΑ για 2.000 εργαζομένους

Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 ξεκίνησε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως και 2.000 εργαζομένων στα ΕΛΤΑ.

Η εθελουσία θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου και δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος της ηλικίας τους και έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών.

Για τους εργαζομένους που θα αποχωρήσουν προβλέπεται εφάπαξ καταβολή 24 έως και 45 μισθών ανάλογα με την ηλικία και τα έτη προϋπηρεσίας. Προβλέπεται, επίσης, καταβολή ενός (1) επιπλέον μισθού για κάθε ανήλικο τέκνο και, τέλος, επέκταση για δύο (2) έτη της πρόσθετης ασφάλισης ζωής και υγειονομικής περίθαλψης μέσω του ΤΕΑ ΕΛΤΑ.

Όπως όλα τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, έτσι και αυτό, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και ενδελεχούς μελέτης από την πλευρά των εργαζομένων των εξατομικευμένων προϋποθέσεων εκάστου, ώστε να αποφασίσουν με ασφάλεια για το αν θα δεχτούν την πρόταση της εταιρείας.

Καθοριστικό στοιχείο για την απόφασή τους θα πρέπει να είναι τα νέα όρια ηλικίας, όπως διαμορφώθηκαν από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα με το γ’ Μνημόνιο (ν. 4336/2015), το οποίο ψήφισαν και τα τρία κόμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Οι παγίδες κρύβονται για τις μητέρες με ανήλικα τέκνα, για όσους έχουν συμπληρώσει 25ετία ή 35ετία, για τους  ασφαλισμένους προ του 1983, αλλά και άλλες ειδικότερες λεπτομέρειες του ασφαλιστικού προφίλ κάθε εργαζομένου.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ και η Επιστημονική της Ομάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις, δέχεται και απαντά καθημερινά σε δεκάδες μηνύματα εργαζομένων για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, προστατεύοντας τους ασφαλισμένους και τις ασφαλισμένες από λανθασμένες επιλογές αναφορικά με το συνταξιοδοτικό τους μέλλον.


Πηγή

Leave a Reply