Ανδρέας Πουλάς: «Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και πρόσβαση των πολιτών στα νοσοκομεία»

Δήλωση του Ανδρέα Πουλά, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας, Κινήματος Αλλαγής, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου είναι διαφορετική από της προηγούμενες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μας υπενθυμίζει όμως ότι ο καρκίνος είναι εδώ και η μάχη για την αντιμετώπισή του θα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Για το λόγο αυτό παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε είναι ανάγκη να δοθεί έμφαση στην διευκόλυνση της προσβασιμότητας των πολιτών στα νοσοκομεία καθώς η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι βασικά όπλα στην αντιμετώπιση αυτής της ανίατης ασθένειας. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ετησίως χάνονται πολλές ανθρώπινες ζωές καθώς σύμφωνα με τον ΠΟΥ ο καρκίνος αποτελεί την δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Η πανδημία που βιώνουμε μας έδειξε πως όταν η επιστημονική κοινότητα συσπειρώνεται είναι εφικτή η εύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των ιατρικών προκλήσεων όπως συνέβη και στην περίπτωση της ταχύτατης δημιουργίας του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Με τον ίδιο τρόπο η επιστημονική κοινότητα θα πρέπει να συγκλίνει εντατικά για την εύρεση νέων καινοτόμων θεραπειών, ώστε οι απώλειες ανθρώπινων ζωών από τον καρκίνο να είναι οι ελάχιστες δυνατές. 


Πηγή

Leave a Reply