Tηλεδιάσκεψη του Τομέα Ισότητας για τη συντηρητική επιλογή του Πρωθυπουργού, να εντάξει τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στο Υπουργείο Εργασίας

Ανακοίνωση Τομέα Ισότητας

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, της Γραμματείας του Τομέα με τον Σύλλογο Εργαζομένων στη Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων, παρουσία και της υπεύθυνης βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Το θέμα συζήτησης αφορούσε στη συντηρητική επιλογή του Πρωθυπουργού, να εντάξει τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στο Υπουργείο Εργασίας, υπό την Υφυπουργό για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής.

Η επιλογή αυτή υποβαθμίζει και απαξιώνει το ρόλο της και παραπέμπει σε συντηρητικά στερεότυπα, που συνδέουν τη γυναίκα αποκλειστικά με την οικογένεια.

Μετά από ουσιαστική συζήτηση καταλήξαμε να αναδείξουμε με κάθε μέσο την ανάγκη επανόδου της ΓΓΙΦ και φυσικά και του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), στο Υπουργείο Εσωτερικών, καθόσον καλύπτει όλη τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο να ασκούνται και να διαχέονται σε όλο το εύρος τους οριζόντιες πολιτικές ισότητας.

Επιπλέον επισημαίνουμε ότι υπάρχει και μεγάλη ανησυχία για τη μετακίνηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για πολιτικές ισότητας των Φύλων, στο Υπουργείο Εργασίας, με άγνωστο τρόπο αξιοποίησης τους.

Η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, δεσμεύτηκε επίσης να φέρει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση της.

Η Γραμματέας του Τομέα Ισότητας

Ράνια Παπαϊωάννου


Πηγή