Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για το «ναυάγιο» στον εμβολιασμό των υγειονομικών

Το κυβερνητικό σχέδιο για την πραγματοποίηση του εμβολιασμού των υγειονομικών κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος». Παρά το ότι είχαν προγραμματιστεί εμβολιασμοί του προσωπικού στις 4 Ιανουαρίου σε  όλα τα νοσοκομεία, η αναβολή στα περισσότερα από αυτά είναι γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Η ανακοίνωση που καθυστερημένα έγινε από τον Γ.Γ. του υπ. Υγείας, ότι δήθεν δεν υπάρχουν ακυρώσεις στους εμβολιασμούς και η αναφορά του ότι αυτοί θα πραγματοποιηθούν όχι στο σύνολο των νοσοκομείων αλλά μόνο σε 42, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που κάναμε (1) (2) (3) ως META Υγειονομικών μέσω της ιστοσελίδας μας ygeionomikoi.gr.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποκρύψει αυτή τη φορά την παταγώδη αποτυχία του σχεδίου για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στην υγεία δεν μπορεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει η ίδια και η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τις «αστοχίες» στην διαχείριση της πανδημίας που έχουν «κοστίσει» την ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Δυστυχώς όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και αυτοί που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης της πανδημίας αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κρύβονται.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θεωρεί ότι αυτή την ώρα απαιτείται άμεσα αλλαγή πλεύσης στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, με αναπροσανατολισμό στην πρόληψη μέσω της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με χρηματοδότηση, προσωπικό και διασφάλιση των υποδομών και των μέσων που απαιτούνται.


Πηγή