ΣΕΠΕ «η Αθηνά»: Όλοι και όλες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ «ΣΤΟ ΓΥΨΟ»

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΓΕΝΑΡΩ, ΩΡΑ 1μμ., ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Σχεδόν ένα χρόνο πια μετά την εκδήλωση της πανδημίας, η κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ. ειδικότερα συνεχίζουν την ίδια πολιτική της ολοκληρωτικής έλλειψης μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προστασία της υγείας μαθητ(ρι)ών και εκπαιδευτικών, όπως βέβαια και μέτρων για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και κάθε μέτρου προστασίας της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας μετατρέπουν την κρίση σε “ευκαιρία” για τη δόμηση ενός αντιδραστικού, αναχρονιστικού αλλά και απόλυτα προσαρμοσμένου στις ανάγκες της αγοράς εκπαιδευτικού συστήματος, στοιχεία του οποίου αποτελούν:

  • το συζητούμενο νομοσχέδιο που θέτει νέους φραγμούς στην πρόσβαση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων στα ΑΕΙ και θεσμοθετεί την πανεπιστημιακή αστυνομία (αντί προσλήψεων καθηγητών για το σπάσιμο τμημάτων και το άνοιγμα των σχολών)

  • η υπουργική απόφαση για την έναρξη της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας ήδη από τον Φλεβάρη καθώς και η άμεση νομοθέτηση του πλαισίου και η έναρξη της ατομικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού με ένα σύστημα εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, το αγγλοσαξονικό δηλ. μοντέλο, το οποίο όπου εφαρμόστηκε οδήγησε σε κλείσιμο σχολείων και απολύσεις εκπαιδευτικών.

  • η παντελώς αναιτιολόγητη, αντιπαιδαγωγική κι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία υπουργική εγκύκλιος για την επέκταση του ωραρίου του Νηπιαγωγείου, που ανοίγει το δρόμο για τη συνολική επέκταση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

  • τη μονιμοποίηση της απόλυτα αποτυχημένης και αντιπαιδαγωγικής εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» με την εφαρμογή της σε κάθε περίπτωση, όπως στην πρόσφατη κακοκαιρία

  • την έλλειψη κάθε συζήτησης για την κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων κενών θέσεων εκπαιδευτικών με μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία

Την ίδια στιγμή εκτυλίσσεται μια συνολική κυβερνητική επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα και την πρόσβαση της κοινωνικής πλειοψηφίας στα δημόσια αγαθά, καταργούνται το ένα μετά το άλλο χρόνιες κατακτήσεις, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα ενώ με πρόσχημα την πανδημία θεσπίζονται συνεχώς νέες απαγορεύσεις, οξύνονται τα φαινόμενα κρατικής βίας και καταστολής αλλά και οι διατάξεις περιστολής των λαϊκών ελευθεριών.

Απέναντι σε αυτή την συνεχώς εντεινόμενη αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική η ελπίδα όλων μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των μαχητικών εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Η κυβέρνηση προχωράει επιθετικά την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή της πολιτική και συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα προσπαθεί με χουντικού τύπου μέτρα και απαγορεύσεις να ανακόψει το ογκούμενο φοιτητικό, νεολαιίστικο και εκπαιδευτικό κίνημα: Σε έναν αυταρχικό παροξυσμό, απαντά με νέο «έκτακτο ανακοινωθέν» του αρχηγού της αστυνομίας το πρωί της 26ης Ιανουαρίου και απαγορεύει τις συναθροίσεις πάνω από 100 ατόμων μέχρι την 1η Φλεβάρη!!! Στο χουντικού τύπου ανακοινωθέν επισημαίνονται και πάλι τρομοκρατικά τα πρόστιμα των 5000 και 3000 ευρώ για τους διοργανωτές και τα 300 ευρώ για όσους συμμετέχουν στις συναθροίσεις! Σε δηλώσεις και συμπληρωματικές ανακοινώσεις διευκρινίζει ότι η απαγόρευση αυτή «Δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ.»!!!

Είναι γνωστό και ανακοινωμένες εδώ και μέρες συγκεντρώσεις στην Παιδεία και την Υγεία στις 28/1. Η κυβέρνηση με το ανακοινωθέν της αστυνομίας προσπαθεί να τρομοκρατήσει τη νεολαία και τους εργαζόμενους για να ανακόψει το κίνημα και να μην επιτρέψει την οργή να βρει αγωνιστική διέξοδο ενάντια στην αντικοινωνική της πολιτική. Επιχειρεί για άλλη μια φορά να βάλει στο γύψο τα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, να απαγορεύσει τις συναθροίσεις και να καταστείλει τη νεολαία και τους εργαζόμενους.

Η προσπάθεια δικαιολόγησης των απαγορεύσεων λόγω μέτρων covid εξελίσσεται σε αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης, καθώς πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς μέσα προστασίας χωρίς κανένα έλεγχο, πλήθος επιβατών στοιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς κανένα μέτρο, ενώ η κυβέρνηση συμβιβάζεται με όλες τις απαιτήσεις της εκκλησίας και της εργοδοσίας. Η κυβέρνηση σπεύδει να διευκρινίσει ότι οι «συναθροίσεις» στην αγορά δεν εμπίπτουν στην νέα απαγόρευση αλλά μόνο οι διαδηλώσεις αποτελούν κίνδυνο – προφανώς για την ίδια.

Αποτελεί πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς όταν μας ζητάνε να δουλεύουμε κάθε μέρα σε κλειστούς και περιορισμένους χώρους μέσα στα σχολεία συγχρωτισμένα 300 και πλέον άτομα και απαγορεύουν να διαδηλώνουν σε εξωτερικό χώρο πάνω από 100 άτομα!

Δεν ξεχνάμε την κατάφωρη διάψευση της κυβέρνησης όταν αποκαλύφθηκε ότι οι απαγορεύσεις τόσο στο Πολυτεχνείο όσο και στις 6 Δεκέμβρη δεν ήταν πρόταση των λοιμωξιολόγων . Ούτε τη δήλωση του Χρυσοχοΐδη ότι – για να δικαιολογήσει τις μεγάλες κατασταλτικές επιχειρήσεις της αστυνομίας των χιλιάδων αστυνομικών – πως «Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους»…

Σήμερα είναι ζήτημα ζωής να μην επιτρέψουμε να βάλουν στο γύψο τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενος και νεολαίος πρέπει να καταδικάσει και να ακυρώσει στην πράξη τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις της κυβέρνησης και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ.
Στηρίζουμε τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται πανελλαδικά από ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και στην Αθήνα: την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, 1μμ Προπύλαια, με τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Έχει κηρυχθεί 3ωρη στάση εργασίας από τη ΔΟΕ για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του ολοήμερου και απογευματινού κύκλου.


Πηγή

Leave a Reply