Λιανεμπόριο: «Ανοικτόν» μετά από δυο μήνες, με μέτρα προστασίας – Θέλγητρο οι εκπτώσεις

Τα καταστήματα δύο μήνες μετά σήκωσαν και πάλι ρολά, με τους πολίτες να εξορμούν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, και τους επιχειρηματίες να βλέπουν την επαναλειτουργία της σα «μάννα» εξ ουρανού για να «θερμάνουν» το τζίρο τους. 

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Επιμελητήριο Αττικής στόχος είναι να διασωθεί 1,5 με 2 δισεκ. ευρώ του τζίρου των χειμερινών εκπτώσεων από τις εκτιμήσεις για 5,5 δισεκ. ευρώ χωρίς την πανδημία, κι αυτό αν πάνε όλα καλά. Για την προσέλκυση των καταναλωτών οι εκπτώσεις είναι «γενναίες» στα ρούχα έως 70%, στα υποδήματα έως 50%, 40 με 60% οι εκπτώσεις στα είδη προσωπικής φροντίδας έως 60% σε είδη σπιτιού και κήπου. 

Τα καταστήματα, αλλά και τα εμπορικά κέντρα, τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα τόσο στην Κηφισιά όσο και σε εμπορικό κέντρο των Σπάτων (θερμομέτρηση, ανώτατο όριο επισκεπτών κλπ)

Στην Ερμού η κίνηση ήταν αυξημένη, με τις ουρές να φθάνουν τα 20 άτομα, με τήρηση πάντα των αποστάσεων, καθώς καταναλωτές είπαν στον ΣΚΑΪ ότι φοβούνται ότι η αγορά θα ξανακλείσει. Στην Ερμού ήταν αυξημένες περιπολίες τόσο της ΕΛΑΣ όσο και της δημοτικής αστυνομίας, για να αποφευχθεί συνωστισμός.  

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε νωρίτερα και στα καταστήματα της Καλλιθέας, και άλλων προαστίων, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές της Ελάδας όπως την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Την «τιμητική» τους είχαν όμως και τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, με πολλούς πελάτες να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. 

ΣΚΑΪ – Nίκος Υποφάντης 


Πηγή

Leave a Reply