«Χαρτοπόλεμος» από τον δήμαρχο Αλίμου

Ως «βιομηχανία εξωδίκων σε συνδικαλιστικές οργανώσεις» περιγράφει η δημοτική παράταξη «Ανω-Κάτω στο Καλαμάκι» την κίνηση του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, να στείλει εξώδικα σε 15 Συλλόγους και Ομοσπονδίες εργαζομένων, στο μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Γιώργο Χαρίση και στην πρώην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Σημείωση ErgasiaNET: Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλίμου, που ελέγχεται από το δήμαρχο, πήρε απόφαση να σταλούν εξώδικα σε 15 Σωματεία και Ομοσπονδίες, τα οποία θα πληρωθούν με χρήματα των φορολογουμένων (ΑΔΑ: ΨΓ2ΩΩΨΒ-8Α7). Ωστόσο, εξώδικα εστάλησαν και σε άλλα Σωματεία και Ομοσπονδίες, που δεν αναφέρονται στην απόφαση και δεν υπάρχει έγκριση από την οικονομική επιτροπή. Μαζί με τη Νάντια Βαλαβάνη, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου, Γιώργο Χαρίση, τη διωκώμενη, επικεφαλής του ΜΕΤΑ Αλίμου, Αναστασία Παπαχρίστου, και το ErgasiaNET, το σύνολο είναι 19 εξώδικα. Να υποθέσουμε ότι… τα υπόλοιπα εξώδικα τα πληρώνει ο δήμαρχος από την τσέπη του και δεν επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους φορολογουμένους αλλά και τους δημότες του; Ή χρησιμοποιεί τη φράση της απόφασης «Εξουσιοδοτούν τον Δήμαρχο για κάθε περαιτέρω ενέργεια», προκειμένου, με επιπλέον κρατικό χρήμα, να μεγαλώσει τη «βιομηχανία εξωδίκων» κατά συνδικαλιστικών οργανώσεων, συνδικαλιστών και πολιτών;

Οι αποδέκτες των εξωδίκων εξέδωσαν ανακοινώσεις και κοινοποίησαν ψήφισμα συμπαράστασης στην Αναστασία Παπαχρίστου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου. Η συνδικαλίστρια, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, είναι αντιμέτωπη με πειθαρχικές διώξεις «γιατί κατήγγειλε με παραταξιακές ανακοινώσεις τις ιδιωτικοποιήσεις στον Δήμο Αλίμου και γιατί στέκεται εμπόδιο στις αντεργατικές τους επιλογές, ως επικεφαλής της παράταξης ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Αλίμου». Σύμφωνα με συνδικαλιστές, κείμενο με το οποίο εκφράζεται στήριξη στην εργαζόμενη και καταγγέλλεται ο δήμαρχος για «αυταρχική, εκδικητική και αντεργατική συμπεριφορά» συγκέντρωσε περισσότερες από 500 υπογραφές στην πλατφόρμα avaaz.

Κρίνοντας ότι οι συνδικαλιστικές ανακοινώσεις δυσφημούν τον δήμο αλλά και τον ίδιο προσωπικά, ο δήμαρχος εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου την έγκριση δαπάνης για ανάθεση της αποστολής των εξωδίκων σε δικηγόρο. «Δεν μου ασκούν κριτική, λένε ψέματα. Παρουσιάζουν ως γεγονότα κάποια πράγματα που δεν είναι αλήθεια», αντιτείνει ο κ. Κονδύλης μιλώντας στην «Εφ.Συν.». Ισχυρίζεται ότι η συνδικαλιστική κριτική που δέχεται «αποτελεί λασπολόγηση» και υποστηρίζει ότι από πλευράς δημοτικής αρχής «στέλνουμε από ένα εξώδικο ακριβώς για να αποδεικνύεται σε ένα δημόσιο και επίσημο έγγραφο τι απαντάμε και τι ζητάμε να ανασκευαστεί. Είμαι ανοιχτός στην κριτική, δεν δέχομαι ψέματα», αναφέρει.

Ο δήμαρχος που καταγγέλλεται για αυταρχισμό εμφανίζεται να απαντά στις καταγγελίες αυτές με έναν πιο αυταρχικό τρόπο. «Εξίσου αυταρχικό είναι ότι με καταγγέλλουν χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά περιστατικά. [Στα εξώδικα] Καταγράφω πλήρες ιστορικό για καθέναν ισχυρισμό τους. Είναι δημοκρατικό, αν μη τι άλλο κι έντιμο. Είναι μια μορφή διαλόγου που γίνεται γραπτά και με όρους δημοσιότητας», είναι η άποψη του κ. Κονδύλη, που δηλώνει πρόθυμος να προβεί και σε περαιτέρω νομικές ενέργειες «αν δεν ανασκευάσουν τα ψέματα που λένε».

«Τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν φιμώνονται με εξώδικα και μηνύσεις. Εχουν κατακτηθεί με αγώνες», θυμίζει η αντιπολιτευόμενη παράταξη «Ανω-Κάτω στο Καλαμάκι», τονίζοντας ότι «η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της κριτικής ή των πολιτικών θέσεων που εκφράζονται δημόσια από τα συνδικαλιστικά όργανα τα οποία αντιπροσωπεύουν χιλιάδες εργαζομένους οδηγεί σε “περίεργους” δρόμους, που οπωσδήποτε δεν συνάδουν με τους κανόνες της Δημοκρατίας με τους οποίους οφείλει να λειτουργεί η κοινωνία».

«Τέτοιου είδους ενέργειες έχουν ως τελικό σκοπό να αποτρέψουν, φιμώνοντάς τον, οποιονδήποτε διαμαρτύρεται και καταγγέλλει “αυταρχικές πρακτικές και αυθαιρεσίες” της όποιας Διοίκησης», τονίζει η δημοτική παράταξη, καλώντας τον δήμαρχο «να εγκαταλείψει αυτή τη βιομηχανία των εξωδίκων» και αντί να δαιμονοποιεί «την κριτική και να επιτίθεται σε όσους και όσες δικαιωματικά την ασκούν, του προτείνουμε να χρησιμοποιήσει δύο βασικά μέσα της δημοκρατίας που είναι η ενημέρωση και ο διάλογος».

Πηγή: efsyn.gr, Στέργιος Ζιαμπάκας


Διαβάστε επίσης:


Πηγή

Leave a Reply