Υπό διωγμό, ο συνδικαλισμός στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών

Πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες προσπαθεί να επιρρίψει η Διοίκηση των Νοσοκομείων του Νομού Πέλλας σε βάρος των προέδρων των Σωματείων Εργαζομένων της Έδεσσας και των Γιαννιτσών επειδή τόλμησαν να δώσουν συνέντευξη και να παρουσιάσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία τους στην περίοδο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου με απόφασή της κινεί πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες σε βάρος της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Έδεσσας, Ελένης Σταυρουλάκη, και του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Σίμου Φωστηρόπουλου, ο οποίος είναι και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ.

«Συμπαραστάτες» σε αυτές τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης του νοσοκομείου βρέθηκαν δυστυχώς  και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην Έδεσσα που, αντί να καταγγείλουν τις ενέργειες της Διοίκησης, προχώρησαν σε καταγγελία της προέδρου του Σωματείου καθώς και σε προσπάθεια «εκθρόνισης» της από τη θέση της προέδρου. Οι απαράδεκτες ενέργειες της Διοίκησης και όλων όσοι την στηρίζουν έγιναν μάλιστα την ίδια ώρα που η συνάδελφος Ελένη Σταυρουλάκη βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, επειδή νοσούσε από τον covid-19. Φαίνεται ότι οι «ήρωες της πρώτης γραμμής», όπως τους χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση, γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι όταν αποκαλύπτουν τις κυβερνητικές ευθύνες στην διαχείριση της πανδημίας.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών στηρίζει απόλυτα τους δύο συναδέλφους και απαιτεί την παύση κάθε πειθαρχικής και ποινικής δίωξης σε βάρος τους. Επίσης το ΜΕΤΑ Υγειονομικών κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση σε όλες τις παρατάξεις της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να υπάρξει καταγγελία της προσπάθειας ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης με την οποία επιχειρούν να φιμώσουν την φωνή των εργαζομένων και στοχεύουν ευθέως τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, ζήτησε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας να επισκεφτεί τα δύο νοσοκομεία, να κάνει παρέμβαση για να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος των δύο συναδέλφων και να ενημερώσει την τοπική κοινωνία με συνέντευξη τύπου. Ζήτησε, επίσης, από την ΠΟΕΔΗΝ να καλύψει όλες τις απαιτούμενες νομικές ή άλλες ενέργειες των δύο συναδέλφων με στόχο τη δικαίωσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση των δύο νοσοκομείων πρέπει να αντιληφθεί ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και των εκπροσώπων της για να συγκαλυφθούν οι κυβερνητικές ευθύνες θα πέσει στο κενό.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ


Διαβάστε επίσης:


Πηγή