Έργα και ημέρες ΝΔ: 350.000 εκκρεμείς συντάξεις

Ανακοίνωση Τομέα Συνταξιούχων Κινήματος Αλλαγής

Την ώρα που καταρρέει ο μύθος την πολυδιαφημισμένης ηλεκτρονική σύνταξης, η κυβέρνηση ρίχνει στον Καιάδα χιλιάδες συνταξιούχους. 

Πάνω από ένα χρόνο ο Τομέας Συνταξιούχων και το Κίνημα Αλλαγής καλούσαμε την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων. Επισημαίνουμε ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέλαβε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 125.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις και σε ενάμιση χρόνο της έφθασε σε 175.000. Αν δε σε αυτές προστεθούν οι 120.000 εκκρεμείς επικουρικές και τα 60.000 εφάπαξ οι εκκρεμότητες ξεπερνούν τις 350.000 δημιουργώντας έντονο κοινωνικό πρόβλημα επιβίωσης σε χιλιάδες συνταξιούχους και στις οικογένειές του.

Πάνω από ένα χρόνο το Κίνημα Αλλαγής γνωρίζοντας ότι οι αλαζονικά εκφερόμενες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για άμεση ψηφιακή απόδοση της σύνταξης ήταν μύθος και όνειρο θερινής νυκτός, προτείναμε να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης και εμπειρίας συνταξιούχων των ασφαλιστικών ταμείων να ασχοληθούν στην εκκαθάριση των συντάξεων για περιορισμένο χρόνο.

Η κυβέρνηση έρχεται μετά από ένα χρόνο και μετά την κατάρρευση του μύθου της ψηφιακής σύνταξης με διάταξη σε νόμο που χθες κατατέθηκε στη Βουλή, υιοθετεί την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής.

Καλοδεχούμενη αν και καθυστερημένα η νομοθετική πρωτοβουλία.

Τι αποδεικνύουν οι εξελίξεις; Καταρχάς την υπεύθυνη, γόνιμη και ουσιαστική αντιπολίτευση που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, αλλά παράλληλα και την αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, καθώς και τις κούφιες διακηρύξεις του Υπουργού Εργασίας.

Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στη δραματική πραγματικότητα, που η ανικανότητά της έχει δημιουργήσει.


Πηγή